Bevæbnede betjente bevogter fransk ambassade

Politibetjente bevæbnet med maskinpistoler har taget opstilling ved den franske ambassade i hjertet af København efter fredagens blodige angreb i Frankrigs hovedstad.

Fire bevæbnede betjente er set stå vagt ved ambassaden tidligt lørdag morgen, og allerede fra morgenstunden ligger der blomsterbuketter.

Hos Københavns Politi bekræfter en fåmælt vagtchef, at der er bevogtning. Derudover er der ikke mange oplysninger at hente fra politiet.

Spørgsmål: Kan du bekræfte, at der står en betjent ved den franske ambassade? "Ja," siger vagtchefen.

Spørgsmål: Er han den eneste, eller er der flere betjente? "Det vil jeg ikke kommentere. Jeg har ikke yderligere kommentarer," siger vagtchefen.

Det er dermed på nuværende tidspunkt uvist, om sikkerheden er blevet skærpet andre steder i hovedstaden. Vagtchefen henviser i stedet til en besked på Twitter, som blev sendt ud tidligere på natten. Her står følgende: "Københavns Politi følger situationen i Frankrig nøje og er i dialog med PET og Rigspolitiet."

Mindst 127 mennesker er blevet dræbt og 300 er blevet såret i angrebene, der fandt sted flere forskellige steder i Paris. Mindst fem gerningsmænd er blevet dræbt ifølge den franske statsanklager.

Alle gerningsmænd menes at være dræbt, men det kan ikke udelukkes, at der fortsat er medskyldige på fri fod.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen besøger lørdag klokken 10 den franske ambassade i København. Det sker for at overbringe den franske ambassadør Danmarks medfølelse efter terrorangrebene.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Drone_over_byen

Droner skal søge efter utætte fjernvarmerør om natten

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere