Bevæbnede betjente bevogter fransk ambassade

Politibetjente bevæbnet med maskinpistoler har taget opstilling ved den franske ambassade i hjertet af København efter fredagens blodige angreb i Frankrigs hovedstad.

Fire bevæbnede betjente er set stå vagt ved ambassaden tidligt lørdag morgen, og allerede fra morgenstunden ligger der blomsterbuketter.

Hos Københavns Politi bekræfter en fåmælt vagtchef, at der er bevogtning. Derudover er der ikke mange oplysninger at hente fra politiet.

Spørgsmål: Kan du bekræfte, at der står en betjent ved den franske ambassade? "Ja," siger vagtchefen.

Spørgsmål: Er han den eneste, eller er der flere betjente? "Det vil jeg ikke kommentere. Jeg har ikke yderligere kommentarer," siger vagtchefen.

Det er dermed på nuværende tidspunkt uvist, om sikkerheden er blevet skærpet andre steder i hovedstaden. Vagtchefen henviser i stedet til en besked på Twitter, som blev sendt ud tidligere på natten. Her står følgende: "Københavns Politi følger situationen i Frankrig nøje og er i dialog med PET og Rigspolitiet."

Mindst 127 mennesker er blevet dræbt og 300 er blevet såret i angrebene, der fandt sted flere forskellige steder i Paris. Mindst fem gerningsmænd er blevet dræbt ifølge den franske statsanklager.

Alle gerningsmænd menes at være dræbt, men det kan ikke udelukkes, at der fortsat er medskyldige på fri fod.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen besøger lørdag klokken 10 den franske ambassade i København. Det sker for at overbringe den franske ambassadør Danmarks medfølelse efter terrorangrebene.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik