Betjent ved synagogeangreb manglede våbentræning

En af de to betjente, der holdt vagt ved synagoge, da den blev angrebet, havde ikke fået årlig våbentræning.

Den ene af de to betjente, som bevogtede synagogen i Krystalgade i København natten til den 15. februar i år, da den blev angrebet, havde ikke fået sin årlige, obligatoriske våbentræning.

Det fremgår af en aktindsigt, som TV2 Nyhederne har fået.

Det er ifølge TV2 Nyhedernes kilder den samme betjent, som tabte magasinet til sin MP5-maskinpistol, da den formodede gerningsmand til terrorangrebene, Omar El-Hussein, angreb synagogen.

Under angrebet blev den jødiske vagt Dan Uzan dræbt og de to betjente såret.

Politifolkene nåede kun at affyre et enkelt skud, blandt andet fordi magasinet røg ud af den ene betjents maskinpistol.

Det er uvist, om magasinet røg ud på grund af en menneskelig fejl eller en defekt.

Formanden for Københavns Politiforening, Michael Bergmann Møller, kritiserer den manglende skydetræning over for TV2 Nyhederne:

- Jeg synes ikke, det er i orden, at mine medlemmer ikke bliver tilbudt den relevante uddannelse. Det gælder skydeuddannelse, men det gælder også mange andre ting, der skal være på plads, når man står i sådan en situation, som han var i dér, siger han.

Dog har den manglende træning ikke nødvendigvis været afgørende i situationen ved synagogen i februar, understreger han.

Allerede i dagene efter angrebet ved Synagogen på Krystalgade og kulturcaféen Krudttønden på Østerbro udtrykte betjente bekymring over mangel på træning i at anvende tunge våben.

- Jeg har ikke haft skydetræning med en MP5'er de seneste tre år. Det er skræmmende, at jeg kan risikere at stå inde midt i København med et våben, jeg ikke har haft den fornødne træning i at håndtere, har en anonym betjent tidligere sagt til TV2 Nyhederne.

Ifølge Michael Bergmann Møller kan den manglende træning skyldes, at en betjent har været på ferie, har haft orlov eller sendt ud på en opgave.

Selvom man så skal have træningen en anden dag, kan det glippe, hvis der pludselig ikke er flere skydedage tilbage, siger formanden til TV2 Nyhederne.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

tour de france ruten

playRuten skal nærstuderes: Tour de France-arrangør besøger København og Roskilde

parkbyen rødovre

Byråd baner vejen for nyt boligkvarter i Rødovre

20200702-092517-A-1920x1369we

Priser på op til 10 millioner kroner: Forældrekøb boomer i København

parkering p-plads parkeringsplads

Røde partier vil begrænse biler i København – men har netop stemt for 167 nye p-pladser

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere