Betjent modsiger ledelse i Tibet-sagen

Politiet har fortalt landsretten, at betjente ikke kan identificeres. Men det passer ikke, siger betjent.

En af de betjente, der var med til at hindre borgere i at vifte med Tibets flag, står nu frem.

Han modsiger ledelsens officielle meldinger på to områder.

Dels var der tale om en ordre, da flag skulle fjernes. Og dels passer det ikke, at han og kollegerne ikke har kunnet identificeres.

Udtalelserne er kommet torsdag til fagbladet Dansk Politi og er en reaktion på omtalen af en dom afsagt af Østre Landsret i tirsdags.

Landsretten slog fast, at flere betjente ved flere forskellige lejligheder forsøgte at hindre borgere i at vise tibetanske flag under den kinesiske præsidents besøg i 2012.

Ved én episode i Kongens Have blev en mand, Thomas Goetz, ovenikøbet ulovligt frihedsberøvet i en times tid. Betjente tvang ham til at lægge flaget ned.

I landsrettens dom hedder det, at Københavns Politi ikke har kunnet identificere de pågældende betjente. Det er kun lykkedes at identificere en enkelt betjent, som så blev afhørt.

Dette passer altså ikke, oplyser en af betjentene til Dansk Politi.

- Jeg er noget chokeret over at høre, at hvordan vi ligefrem efterlyses. Vi er identificeret, vi har sagt, at det var os, jeg var inde til en samtale om sagen i marts, fortæller betjenten.

I flere svar til Folketingets retsudvalg har Københavns Politis ledelse hidtil fastholdt, at der ikke var tale om en generel forholdsordre til betjentene om at fjerne tibetanske flag under statsbesøget.

Under retssagen har seks borgere imidlertid dokumenteret i hvert fald én radiomelding med en tydelig ordre: "Tag flaget fra dem, kom!"

Og betjenten, der nu står frem over for Dansk Politi, bekræfter, at der var tale om en ordre.

- Det var en ordre oppefra. Og vi bad om at få den gentaget, fordi det ikke helt var i overensstemmelse med grundlovssikrede rettigheder, udtaler betjenten.

Han synes i øvrigt, at det er ubehageligt, at der i pressen kører historier om, at han og de andre ikke kan identificeres - og at der ikke var tale om en ordre.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

default_thumb

play14-årig stilles for nævn efter skuddrab på Frederiksberg

Lastbil sløret

Kvinde førte politiet på sporet af drønulovlig lastbil – nu får hun ros

Retten i Helsingør

15-årig dreng fængslet for voldtægt i Nordsjælland

618602-311

Politiet undersøger mistænkelig brand ved rockerborg

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere