Betjent blev skudt i hovedet: Nu er han uden for livsfare

Betjenten blev ramt i hovedet, da en mand skød to betjente og en civil. Gerningsmanden blev senere dræbt.

Den betjent, der blev ramt i hovedet af skud på Christiania den 31. august, er nu uden for livsfare.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelse.

Betjenten, der har været i koma i omkring 5 uger, er gået i gang med en langt genoptræningsforløb, melder politiet.

'Kærestens graviditet forløber planmæssigt, og familien takker for den støtte og opbakning, som kollegerne og befolkningen har udvist. Familien ønsker nu ro til genoptræningen', skriver Københavns Politi i pressemeddelelsen.

Betjenten blev ramt af skud under en rutineopgave, hvor han og en kollega ville anholde en formodet hashhandler, der var på vej væk fra Pusher Street på cykel. 

Da betjentene stoppede den mistænkte, 25-årige Mesa Hodzic, trak han en pistol og skød den ene betjent i hovedet. Den anden betjent blev ramt af et skud i benet. 

Efter han havde skudt mod de to betjente på henholdsvis 29 og 31 år, skød Mesa Hodzic også en tilfældig, forbipasserende polsk turist i benet. 'Er du også fucking panser?' skal den 25-årige gerningsmand have råbt, inden han skød.

Mesa Hodzic blev senere dræbt, da han skød mod  PET's aktionsstyrke, som ville anholde ham i Tårnby.

Det er siden den dramatiske episode på Christiania kommet frem, at betjenten, der blev skudt i hovedet, er en vordende far. 

- Han har en gravid kæreste, så det er ekstremt belastende for familien, sagde formanden for Københavns Politiforening, Michael Møller, i september.

Betjenten, der blev skudt i benet, er stadig sygemeldt. Han har fået beskadiget en nerve i benet, og der kan gå op til 18 måneder, før man kender skadens omfang.

'Han er netop blevet opereret igen, og der forestår et længere genoptræningsforløb. Han håber på offentlighedens forståelse for, at han ønsker ro til at bearbejde hændelsen og ro til at kunne gennemføre sin genoptræning', skriver politiet i pressemeddelelsen.

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi 112 politibil

57-årig mand savnes – nu beder politiet om hjælp

s-tog

Kvinde frifindes for vold - sprøjtede vand på ansatte i DSB

arbejdsulykke ny ellebjerg

Mand mister livet i arbejdsulykke ved metrobyggeplads

Fartkontrol

Leasingselskab taber kamp om Porsche efter høj fart

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere