Beskæftigelsesborgmester klar med millioner til sagsbehandling

Anna Mee Allerslev vil afsætte et tocifret millionbeløb for at gøre sagsbehandlingen af førtidspensioner i Københavns Kommune bedre.

13 millioner kroner. Så mange penge ønsker Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester, Anna Mee Allerslev, Radikale Venstre, at løfte sagsbehandlingen af førtidspensioner med.

Forslaget kommer efter en uge med massiv kritik af borgmesteren for at tolke loven for hårdt, fordi Københavns Kommune med afstand er den kommune i hovedstadsområdet, der tilkender færrest førtidspensioner pr. indbygger.

quote Noget af det vi kan se, vi gør anderledes i København end andre kommuner er, at vi følger mindre op på borgerne, fordi vi har færre midler til rådighed.

Anna Mee Allerslev, Beskæftigelses- og integrationsborgmester, København, Rad. V.

I går fremrykkede beskæftigelsesudvalget på et ekstraordinært møde sagsbehandlinger for 4,5 millioner kroner, så københavnere der har været på kontanthjælp i over fem år, igen kan få deres sager gennemgået.

Men det beløb skal altså nu suppleres af yderligere 13 millioner til sagsbehandling, hvis det står til beskæftigelsesborgmesteren.

- Pengene skal bruges på at følge tættere op og mere op. Måske også hente flere kompetencer ind i vurderingen. Det kan vi se, de for eksempel gør i Ballerup. Det betyder, vi kan få vurderet borgeren hurtigere, og det gør en kæmpe forskel.

- Noget af det vi kan se, vi gør anderledes i København end andre kommuner er, at vi følger mindre op på borgerne, fordi vi har færre midler til rådighed, siger Anna Mee Allerslev til TV 2 Lorry.

De 13 millioner kroner kan tages fra ubrugte midler i Beskæftigelsesforvaltningen. Men det kræver, at Borgerrepræsentationen godkender det. Her er Socialdemokraterne i udgangspunktet positivt indstillede.

- Det lyder rigtig spændende. Jeg har bare ikke set noget konkret på forslaget endnu. Men alt hvad der kan sætte borgerne i centrum og gøre det nemmere for borgerne at få det, de skal have, bakker vi selvfølgelig op om, siger socialudvalgsmedlem Henrik Appel Esbensen til TV 2 Lorry.

Efterlyser politisk aftale på tværs af forvaltninger

Samtidig foreslår Anna Mee Allerslev, at der laves en politisk aftale på tværs af forvaltningerne, så linjen for tildeling af førtidspensioner fortsat er den samme, når Beskæftigelsesforvaltningen i fremtiden vurderer sagerne, og Socialforvaltningen i sidste ende skal beslutte, om der skal tilkendes førtidspension.

quote Det der er vigtigst er, at borgerne får den rigtige behandling. Borgerne skal ikke være kastebold mellem flere forskellige forvaltninger.

Henrik Appel Esbensen, Medl., Socialudvalget, København, Soc.dem.

- Ellers risikerer vi, at vi i Beskæftigelsesforvaltningen forsøger at udfordre loven og vender det hele på hovedet – inden for lovens rammer – og så siger Socialforvaltningen bare nej til at tilkende førtidspension. Så sidder borgeren med knuste drømme og kan ikke forstå, hvad der sker, siger beskæftigelsesborgmesteren.

Det har i dag ikke været muligt at få et interview med den socialdemokratiske socialborgmester Jesper Christensen. Men hans partikollega Henrik Appel Esbensen, der også sidder i Socialudvalget, bakker op om en ensartet linje mellem forvaltningerne.

- Det der er vigtigst er, at borgerne får den rigtige behandling. Borgerne skal ikke være kastebold mellem flere forskellige forvaltninger. Borgerne skal opleve, at når de har en sag, er det også noget, vi tager rigtig alvorligt som system, lyder det.

Beskæftigelsesudvalget mødes igen til nye drøftelser af førtidspensioner den 7. august.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

vote-helsignoer.jpg

Kommunalvalget i Helsingør bliver en gyser

ond kø

playMiljøhensyn kan stoppe motorvej til Hillerød - politikerne er splittede

Pernille Skipper

Se mavebilledet: Pernille Skipper venter sit andet barn til sommer

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere