Befærdet københavner-bro skal renoveres: 100.000 påvirkes

Langebro skal gennemgå en større renovering. Og det kommer til at få indflydelse på trafikken i den kommende tid.

På almindelige hverdage kører der normalt 58.600 køretøjer og 40.400 cykler over Langebro – det vil sige næsten 100.000 trafikanter, som ville blive påvirket af renoveringen. Foto: Liselotte Sabroe - Ritzau Scanpix

De tværgående fuger på en af Københavns mest befærdede broer, Langebro, skal udskiftes, fordi de er i dårlig stand.

Teknik- og Miljøforvaltningen går derfor nu i gang med at renovere brofugerne på Langebro, og det kan betyde ekstra transporttid på grund af kødannelser, oplyser forvaltningen i en pressemeddelelse.

På almindelige hverdage kører der normalt 58.600 køretøjer og 40.400 cykler over Langebro – det vil sige næsten 100.000 trafikanter, som ville blive påvirket af renoveringen.

Derfor udføres arbejdet ifølge forvaltningen i ferieperioden for at minimere trafikgenerne mest muligt.

Læs også Sort uheld: Langebros lillebror forsinket efter styrt

Kødannelse og øget transporttid

Arbejdet opdeles i fire etaper og skal udføres i perioden fra 15. juni 2018 kl. 19:00 til 6. august 2018 kl. 5:00. Teknik- og Miljøforvaltningen har givet tilladelse til en udvidet arbejdstid, for at arbejdet kan begrænses til 8 uger.

I hele perioden vil det være muligt for både biler og cykler at passere Langebro, men trafikken afvikles i to indsnævrede kørespor for biler og busser i begge retninger samt indsnævret cykelsti og fortov.

Det betyder, at der kan opstå kødannelser og dermed også øget transporttid. Der opstilles vejafspærringer over Langebro fra Rysensteensgade på Sjællandssiden og Thorshavnsgade på Amagersiden.

Som nabo til anlægsarbejdet kan det ikke undgås, at der vil være perioder med støj, støv og begrænset areal at færdes på.  

Teknik- og Miljøforvaltningen oplyser, at de vil i tæt dialog med de udførende entreprenører sørge for at minimere generne mest muligt. Blandt andet udføres svejse- og skæringsarbejde i opstillede containere for at dæmpe støjbelastningen.

Fakta om renoveringen af Langebro:

Etape 1: 15. juni - 2. juli: Udskiftning af brofuger på fortovsarealet på Sjællandssiden. Arbejdet gennemføres inden for udvidet normal arbejdstid fra kl. 7:00 – 19:00 på hverdage og fra kl. 8.00 – 17:00 på lørdage.

Etape 2-4: 30. juni - 6. august: Udskiftning af brofuger på Langebro. I etape 2-4 har Teknik- og Miljøforvaltningen givet tilladelse til, at entreprenøren må arbejde i tidsrummet fra kl. 07:00 til kl. 22:00 alle ugens dage.

Kilde: Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik