Beboerne i Mjølnerparken sender opråb til politikerne

Beboerne i Mjølnerparken opfordrer Folketingets partier til at droppe ghettopakken, så flertallet af deres boliger ikke skal omdannes.

Det er ingen skam at tage fejl, men det er en skam ikke at indrømme det.

Sådan lyder budskabet fra beboerne i Mjølnerparken på Nørrebro i et brev til samtlige af folketingets partier.

Det københavnske boligområde har i årevis stået på regeringens ghettoliste, så derfor skal 60 procent af boligerne ifølge lovgivningen omdannes fra alment boligbyggeri.

quote Fordi tre af dine naboer er kriminelle, så sælger vi dit hjem og smider jer alle sammen ud. Det hører ingen steder hjemme

Mohammed Aslam, beboerformand i Mjølnerparken

I Mjølnerparken er løsningen faldet på at sælge ejendomme til en privat investor, men det er ifølge beboerformanden er en meget dårlig plan.

-  De boliger, der bliver solgt, de kommer aldrig nogensinde tilbage igen. For alt det nye, vi bygger, det kommer aldrig nogensinde tilbage igen. Hvor skal almindelige mennesker bo?, lyder det fra Mohammed Aslam, som er beboerformand i Mjølnerparken.

Beboerformand i Mjølnerparken, Mohammed Aslam.
Beboerformand i Mjølnerparken, Mohammed Aslam.
Foto: TV 2 Lorry

- Det er altså ingen skam at blive klogere. Derfor håber vi rigtig meget på, at politikerne vil kigge på det her og sige: Det var altså ikke rigtigt, det vi gjorde, siger Mohammed Aslam til TV 2 Lorry.

Sammen med resten af beboerne har sendt et brev til folketingets partier og opfordret til, at den politiske fejl indrømmes, så de 60 procent af boligmassen i Mjølnerparken alligevel ikke skal omdannes frem mod år 2030.

- Fordi tre af dine naboer er kriminelle, så sælger vi dit hjem og smider jer alle sammen ud. Det hører ingen steder hjemme, siger Mohammed Aslam.

En forvildet idé, mener Enhedslisten

Enhedslisten, Alternativet og Radikale Venstre stemte som de eneste tre partier i mod, da et stort flertal i efteråret indgik aftalen om ghettopakken.

Folketingskandidat for Enhedslisten Jette Gottlieb mener, at aftalen er udemokratisk.

Folketingskandidat for Enhedslisten Jette Gottlieb kalder ghettopakken et frontalangreb på hele tanken om almennyttigt boligbyggeri.
Folketingskandidat for Enhedslisten Jette Gottlieb kalder ghettopakken et frontalangreb på hele tanken om almennyttigt boligbyggeri.
Foto: TV 2 Lorry

- Det er jo et frontalangreb på hele tanken om almennyttig boligbyggeri. Inklusiv et angreb på de demokratiske beslutningsprocesser, man har i det almennyttige boligbyggeri.

- Det er helt igennem en forvildet idé.  Skrot den, siger hun.

V og S holder fast

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra SF, men i Socialdemokratiet holder man fast i opbakningen til ghettopakken - trods brevet fra beboerne i Mjølnerparken.

- Alle breve, gør selvfølgelig indtryk, men det ændrer ikke ved, at det er helt grundlæggende for os, at vi ønsker, at det er en blandet by, vi skal bo i, siger Lars Aslan Rasmussen, folketingsmedlem og folketingskandidat for Socialdemokratiet, til TV 2 Lorry.

Lars Aslan Rasmussen, folketingskandidat for Socialdemokratiet.
Lars Aslan Rasmussen, folketingskandidat for Socialdemokratiet.
Foto: TV 2 Lorry

- Det er en god ting, for os alle sammen, at vi bor på tværs i forhold til etnicitet, alder og hvad vi tjener. Fordi så får vi en blandet by, og det er helt afgørende for, hvis vi skal møde hinanden i hverdagen og få et samfund til at fungere, tilføjer han.

quote Jo mere af den slags, der kommer fra typer som Mohammed Aslam, jo mere er jeg overbevist om, at det er det rigtige, vi gør

Jan E. Jørgensen, folketingskandidat for Venstre

Hos regeringspartiet Venstre har brevet fra beboerne på ingen måde haft den ønskede effekt.

- Jo mere af den slags, der kommer fra typer som Mohammed Aslam, jo mere er jeg overbevist om, at det er det rigtige, vi gør. For vi skal få blandet de her boligområder, så vi ikke har et område, hvor der er slået hul i Danmark, og hvor det ikke er danske værdier, der er styrende, siger Jan E. Jørgensen, folketingsmedlem og folketingskandidat for Venstre, til TV 2 Lorry.

Jan E. Jørgensen, folketingskandidat for Venstre.
Jan E. Jørgensen, folketingskandidat for Venstre.
Foto: TV 2 Lorry

Men for beboerformanden i Mjølnerparken er den politiske løsning på problemerne den helt forkerte, da det i følge ham samtidig i forvejen går i den rigtige retning i boligområdet.

- Vi er nået rigtig rigtig langt med de ting, som vores kære politikere har bedt os om. Så vi kan simpelthen ikke forstå, at de til sidst kommer og siger: ’Nu kollektivt afstraffer vi jer alle sammen’, siger Mohammed Aslam.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Svampeceremoni

Ulovlige svampetrip samler folk i fællesterapi

Drone_over_byen

Droner skal søge efter utætte fjernvarmerør om natten

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere