Beboere vil øge overvågning i bandeplaget kvarter

Ejerforening vil udvide antallet af overvågningskameraer ved Krakas Plads på Ydre Nørrebro. Håbet er, at det kan være med til at genskabe trygheden.

Krakas Plads på Ydre Nørrebro har gennem længere tid været fast tilholdssted for den berygtede gadebande Loyal To Familia.

Bandens tilstedeværelse ved pladsen har skabt stor utryghed blandt kvarterets beboere, og som TV 2 Lorry sidste sommer kunne fortælle var bilræs, trusler og hærværk blot nogle af de problemer, som beboerne oplevede i deres hverdag.

Men nu har områdets beboere taget skeen i egen hånd for at forsøge at komme problemerne til livs.

Ejerforeningen Aldersrogade 37-39 vil etablere syv, nye overvågningskameraer i området, som skal bruges til at overvåge det offentlige areal på Sigynsgade ved Krakas Plads.

Åbenlys narkohandel 

Kameraerne skal supplere de seks, nuværende kameraer, som foreningen allerede har opsat, fortæller foreningens formand, Martin Hansen. Han håber, det kan dæmme op for den forråelse, som beboerne har oplevet af området ved pladsen.

- Vi har stadig de her unge mennesker, der hænger ud på Krakas Plads. Der foregår en masse lyssky aktiviteter dernede. De kommer i deres dyre biler, og så kan man se, at det er ren kurerservice, hvor der bliver udvekslet nogle pakker mellem dem. Det er næsten hver aften, det foregår, siger Martin Hansen til TV 2 Lorry.  

Ejerforeningen har allerede skaffet tilladelse fra politiet til tv-overvågningen. Tilladelsen er gældende for en periode på fem år, og ifølge politiets ”anses det for væsentligt af hensyn til kriminalitetsbekæmpelsen at opsætte tv-overvågning” i området.

- Politiet ringer jo løbende til os omkring konkrete episoder og spørger ind til, om vi har overvågningsbilleder, der kan hjælpe deres efterforskning. Det kan vi i fremtiden blive bedre til, når vi får flere kameraer op, siger Martin Hansen.

Mulig bevilling fra politisk hold

Foreningen har desuden ansøgt Københavns Kommune om en bevilling på lige knap 64.000 kroner til de nye kameraer.

Økonomiforvaltningen har i den forbindelse indstillet over for politikerne i Økonomiudvalget at stemme for bevillingen. Et flertal bestående af Socialdemokratiet, SF, Venstre, Konservative og Danske Folkeparti stemte på møde tirsdag i sidste uge for bevillingen.

Enhedslisten, Alternativet og Radikale Venstre valgte til gengæld at stemme imod, da de ikke mener, at mere overvågning er løsningen.

"Et nødvendigt onde"

Selv kalder Martin Hansen den øgede overvågning for ”et nødvendigt onde”.

- Overordnet set er overvågning ærgerligt. Men de skulle prøve at komme herud og bo. Så ville de sikkert ændre deres syn og indse, at det er nødvendigt i et område som vores, siger han.

Bevillingen på de 64.000 kroner vil dog først blive endegyldigt afgjort på et møde i Borgerrepræsentationen sidst på måneden, oplyser Socialdemokratiets Lars Weiss, der er medlem af Økonomiudvalget.

- Når der skal bevilliges penge, skal det altid gennem Borgerrepræsentationen. Men der er solidt flertal for bevillingen, så den kommer også til at gå igennem, siger Lars Weiss til TV 2 Lorry.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik