Beboere på Nørrebro: Vi flytter ingen vegne!

Nørrebroborgere mødtes her til aften under overskriften: "Vi tager gaderne tilbage", efter gårsdagens bandedrab.

Der var sorg og frustration, da et par hundrede borgere klokken 17 onsdag aften siden samledes på Tagensvej 135, hvor et 30 årigt bandemedlem tirsdag aften blev skudt og dræbt, mens to andre blev såret.

- Man får sådan en lille ting i maven over at det kan ske. Lige her, hvor vi går rundt, og vores børn går hjem fra sport og på besøg hos kammerater og alt muligt andet. Det er meget ubehageligt, siger Terje Bech fra organisationen "Vi tager gaderne tilbage", som har indkaldt til aftenens manifestation.

En af de fremmødte var folketingsmedlemmet Lars Aslan Rasmussen:

-  Det er rigtig vigtigt at få brudt fødekæden og der er det rigtig vigigt at man tager Nørrebros situation rigtig alvorligt. For der bor en masse mennesker, der bare bor i gåseøjne "det forkerte sted", og som er enormt utrygge med den her situation. Der er det vigtigt, at når vi får smidt bandemedlemmer i fængsel, at vi sørger for, at der ikke kommer nye bandemedlemmer, siger han til TV 2 Lorry.

Banderne er allerede en prioriteret opgave for Lokalpolitiet, som især har ansvar for at forebygge og skabe tryghed. De besøger blandt andet bandemedlemmers familier og holder borgermøder.

- Vi har jo den synlige og tryghedskabende indsats, hvor vi går rundt og taler med folk, som er her. Vi taler selvfølgelig med dem i det omfang, de vil tale med os. De er selvfølgelig lidt ophidsede i øjeblikket og har ikke altid lyst til at tale med politiet i sådan en konlfikt her, siger Jakob Vilner, som er leder for Lokalpolitiet i København.

Ifølge Terje Bech handler manifestationer som denne om at sende et signal både til banderne og omverdenen.

- For os er det en manifestation af, at vi vil ikke have det. Vi føler simpelthen, at der er nogen der vil gøre det her fantastiske kvarter til et besværligt sted at være, og vi vil ikke have det. Vi holder fast i, at Nørrebro altså er et dejligt sted at være, og vi bor her, og vi bliver altså boende, siger han til TV 2 Lorry.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

20_percent

playÉn person anholdt ved demonstration i København

Hærværk overvågningsbilleder Kagefryd Helsingør 112 politi

Politi efterlyser gerningsmand bag politisk motiveret hærværk mod kagebutik

Efterlyst mand

23-årig mand anholdt og sigtet for voldtægt i Nordsjælland

Indsats ved Buresø

Stort samarbejde skal sikre nye brandbiler til Nordsjælland

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere