Beboere kan endelig juble: Nu får de deres bus

Beboere på Refshaleøen og Margretheholm i København behøver fremover længere føle sig afskåret fra den kollektive trafik.

Frustrerede beboere på Refshaleøen og Margretheholm i København har i flere år kæmpet en fælles kamp for at få en busrute forlænget, da de føler sig afskåret fra den kollektive trafik.

Problemet har hidtil været, at bus 9A har drejet til venstre ned af Fabrikmestervej i stedet for at fortsætte cirka en kilometer henover broen, videre til Refshaleøen og Margretheholm, hvor der bor tusindvis af mennesker.

Men nu kan de mange beboere i området endelig glæde sig over, at 9A bliver forlænget. Det træder i kraft fra på søndag, hvor bussen får sidste stop på Refshaleøen.

Linje 37 kortes af

At busruten forlænges betyder helt konkret, at der nu kommer en hurtigere og mere direkte forbindelse til Christianshavn Station og Hovedbanegården.

Forlængelsen af buslinje 9A får samtidig betydning for linje 37, som kører på Margretheholm nu. Den bliver kortere og får endestation på Amagerværket.

Busrute 9A har hidtil haft endestation ved Operaen, men fra på søndag flyttes stoppestedet ved Operaen til Danneskiold-Samsøes Allé. Operaen vil fortsat blive betjent af havnebusserne, og i forbindelse med forestillinger vil ekstra busser blive indsat fra Hovedbanegården over Christianshavns Torv.

Overborgmester glæder sig

Overborgmester Frank Jensen, Soc.dem., glæder sig over den nye busrute:

- Forlængelsen af buslinje 9A har været et stort ønske for beboerne på Margretheholm og lokaludvalget på Christianshavn. Derfor er jeg utrolig glad for, at vi nu kan opfylde det ønske. Det er afgørende for de mange beboere i området og de mange brugere af Refshaleøen, at det er let at komme frem og tilbage på arbejde, til institutioner og skoler og til kulturelle arrangementer. Samtidig kan buslinje 9A være med til at binde Margretheholm og Refshaleøen tættere sammen med resten af København, siger han.

Alle afgange på linjen begynder og ender fremover på Refshaleøen. Det betyder, at beboerne kan glæde sig over busser hvert 7.-8. minut i dagtimerne. Om aftenen er der seks afgange i timen og om natten to i timen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

trafikuheld helsingørmotorvejen

Trafik-kaos på motorvejene: Adskillige uheld og lange køer

Kirsten Jensen, borgmester i Hillerød

playMillioner til cykelprojekt ved kommende station og supersygehus

bus movia

Snart kan du tage cyklen med i alle busser på Sjælland

20190220-143924-4-1920x1281we

Trængselsafgift for køretøjer kan være på vej i København

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere