Beboere i ghettoområde får opbakning fra landsdækkende organisation

En fantastisk boligmulighed ødelægges i Mjølnerparken, når boligselskab vil sælge lejemålene til private investorer, lyder det fra Danske Seniorer.

Procentdelen af de almene boliger i Mjølnerparken skal reduceres med 60 procent frem mod år 2030. Men det ønsker mange af beboerne ikke. Foto: Sofie Mathiassen / Ritzau Scanpix

Mjølnerparkens beboere får nu ny støtte og opbakning i deres kamp mod boligselskabet Bo-Vitas planer om at sælge 260 lejemål.

I månedsvis har beboerne kæmpet for at finde en løsning, så deres lejemål ikke skal sælges til en privat investor, og denne gang kommer opbakningen fra Danske Seniorer.

I en af de ejendomme, der skal sælges, findes nemlig et seniorbofællesskab med navnet Midgården, som står til at forsvinde, hvis ejendommen bliver solgt, og alle lejlighederne skal renoveres under en ny ejer.

- Jeg synes, det virker unødigt brutalt overfor de mennesker, der bor der, når de nu selv har et godt alternativ til en løsning, siger Per K. Larsen, der er formand for Danske Seniorer, til TV 2 Lorry.

- Seniorbofællesskaber gør en lang række indsatser for at styrke integrationen, siger Per K. Larsen, der er formand for Danske Seniorer. Foto: TV 2 Lorry

- Der er brug for seniorbofællesskaber, og der er i særdeleshed brug for det her i Mjølnerparken. For de står bag mange aktiviteter i området og gør en lang række indsatser for at styrke integrationen, siger Per K. Larsen.

Grunden til, at lejemålene i ejendommene skal sælges, skyldes, at Mjølnerparken i årevis har stået på regeringens såkaldte ghettoliste, som gør boligområdet til et "hårdt ghettoområde". Derfor er det et krav, at procentdelen af de almene boliger reduceres med 60 procent frem mod år 2030.

En tredje løsning 

Det kan enten ske ved nedrivning eller ved salg af ejendomme, men beboerne har selv i månedsvis kæmpet for en tredje løsning, som de ser som den mest optimale.

Beboernes ønske er, at lejemålene omdannes til ungdoms- eller ældreboliger, når de fraflyttes naturligt, så ingen skal tvinges til at flytte ved salg af deres lejemål, som ellers er den plan, som boligselskabet Bo-Vita har lagt.

- Vi er rigtig kede af, at det ser ud til, at ghettoplanen skal ramme et rigtig velfungerende bofællesskab, som er med til at skabe et godt miljø i Mjølnerparken, siger Per K. Larsen.

Appel til politkere 

Mandag aften er der møde i Københavns Kommunes Teknik- og Miljøudvalg, hvor den fungerende borgmester fra Enhedslisten Karina Vestergård Madsen håber, at et flertal af udvalgets medlemmer kan se det fornuftige i at lytte til beboernes egne ønsker.

- Jeg vil appelere til de andre medlemmer, så vi kan få et flertal, der siger nej til Bo-Vitas plan, men i stedet beder dem om at gå tilbage og indlede reelle demokratiske forhandlinger med beboerne. For det er det, man gør i en almen boligforening, siger hun til TV 2 Lorry.

Hos Danske Seniorer håber man også, at et flertal blandt de københavnske politikere vil være med til at skrotte salgsplanerne, da der er brug for billige lejemål.

Københavns Kommune har også ifølge dem i årevis bakket op omkring seniorbofællesskaber, der er svære at finde plads til, hvorfor et salg af ejendommene i Mjølnerparken vil være et skridt i den gale retning.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik