Bassen holder Helen vågen: "Den går gennem marv og ben"

Helen er nabo til Islands Brygges mest populære område. Nu tager hun sagen i egen hånd og opfordrer gæster til mindre larm og mere oprydning.

Nu hvor det gode vejr har ramt hovedstaden, betyder det også væsentligt flere mennesker ved Havneparken på Bryggen, og som nabo kan de mange mennesker både larme og svine, så det næsten går helt ind i stuerne:

quote Bassen går gennem marv og ben helt oppe i lejlighederne. Det eneste, du kan høre, er donk donk donk.

Helen Majew, nabo til Havneparken på Islands Brygge

- Pludselig blev det sommer, og det betyder især mange unge, der slår sig ned i Havneparken og hygger sig meget. Der bliver også indtaget en del alkohol og inhaleret andre sjove ting. Mange af dem kommer med store anlæg, og vi bliver meget stressede, fortæller 71-årige Helen Majew, der bor tæt på Havneparken.

For som årene er gået, er Havneparken ved Bryggen blevet mere og mere populært. Den popularitet mærkes især, når man som Helen Majew bor tæt på balladen.

Derfor går hun dagligt ned til Havneparken for at få gæsterne til at tage hensyn til beboerne. Gæsterne efterlader nemlig skrald, og holder naboer som Helen Majew vågne med høj musik til langt ud på natten:

- Det forstyrrer mig, når folk kommer med deres kæmpe boombox med dunkende bas og kører i timevis. Bassen går gennem marv og ben helt oppe i lejlighederne. Det eneste, du kan høre, er donk donk donk, fortæller hun.

Larmen fra de mange gæster på Bryggen frustrerer stadig naboerne til festen fra maj 2018.

En losseplads

Men det er ikke kun larmen, der forstyrrer Helen Majew. For efter en lang sommerdag med fest i Havneparken ligner det ifølge Helen en losseplads:

- Det ligner et bombet lokum eller Roskilde Festival på tredjedagen. Jeg forstår ikke, at folk kommer og hygger sig og har det dejligt på et fantastisk sted, og når de så rejser sig, så efterlader de affald i både parken og havnen. Jeg forstår det ikke, siger hun.

quote Hvis jeg kan se, at de er skidefulde og på rulleskøjter, så holder jeg mig langt væk

Helen Majew, nabo til Havneparken på Islands Brygge

Derfor prøver hun med dialog at få folk til både at tage skraldet med sig. Men det er mest støjen, som forstyrrer hende og naboerne i sådan en grad, at nogle af dem sover i køkkenet ud til gården fremfor soveværelset ud til havnen:

- Jeg er så naiv at tro, at hvis jeg går ned og fortæller dem om alle de boliger, der er her, så skruer de ned. Pointen er at få en dialog i gang med dem, der kommer her. Beboerne brokker sig på Facebook, men jeg synes, vi skal gå ned og snakke med dem, siger hun.

Ifølge Helen Majew er det meget forskelligt, hvordan de festglade gæster på Bryggen tager det, når hun beder dem om at skrue lidt ned. Nogen reagerer med vrede, mens andre er forstående og gerne skruer ned:

- Jeg har efterhånden lært, at hvis der står en stor gruppe mennesker ved havneparken, og hvis jeg kan se, at de er skidefulde og på rulleskøjter, så holder jeg mig langt væk, siger hun.

Nye regler

Teknik- og miljøudvalget i Københavns Kommune vedtog i slutningen af april nye regler for, hvor høj musik der må spilles ved Havneparken blandt andet på grund af naboernes kritik af støjniveauet.

Ifølge de nye regler må musik forstærket med højtalere ikke spille mellem 22-08, og mellem 8:00 og 22:00 må der kun spilles dæmpet forstærket musik. Men ifølge Helen Majew er der mange på Bryggen, der stadig ikke kender det nye regelsæt. Blandt andet fordi kommunen stadig mangler at sætte skilte op.

Nu håber hun bare, at brugerne af Havneparken på Islands Brygge vil pakke de store anlæg væk om aftenen, for det er i hvert fald ikke den gode stemning, hun er ude på at ødelægge:

- Hyg dig, spil akustisk guitar, eller syng en sang! Bare vær sød at tage hensyn til os, der bor her.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Affaldssortering

playCorona giver ekstra affald i Storkøbenhavn: - Der er opstået en pulterkammereffekt i hjemmene

Bagsværd rostadion

Dødsstød til prestigeprojekt? Kommuner trækker stikket til nyt rostadion

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere