Bandeskyderier har kostet restaurant millioner

Nørrebro Spisehus har mistet aftaler, der løber op i mere end to millioner kroner. Ifølge direktøren skyldes det, at gæsterne er bange for at komme på Den Røde Plads.

00:31

Video: TV 2 Lorry

Sidste års mange bandeskyderier på Nørrebro er skyld i, at Nørrebro Spisehus i Nørrebro Hallen har mistet i omegnen af to millioner kroner.

Det fortæller direktøren i firmaet bag Nørrebro Spisehus, Peter Kjøller, til Nørrebro Nordvest Bladet.

Spisehuset har foruden de daglige gæster en række større arrangementer. Det er 11 af disse arrangementer, der fra maj 2017 til nytårsaften 2017 er blevet aflyst, fordi kunderne har frygtet for deres gæsters sikkerhed.

- Der er tale om arrangementer, der er aftalt helt ned til, hvad de skal have at spise, som så bliver aflyst, siger Peter Kjøller til Nørrebro Nordvest Bladet.

Senest mistede spisehuset en ordre nytårsaften til en værdi af 350.000 kroner, fordi kunden ikke følte, at det var sikkert. 

Det sker på trods af, at der ikke har været bandeskyderier siden november.

Læs også Reaktioner på våbenhvile: Fra skepsis til "stor ros"

40 procent af omsætningen

Muligheden for at drive restauration i Nørrebro Hallen skulle efter planen være sendt i udbud i disse dage, men på grund af et juridisk tvivlspørgsmål om overdragelsen af medarbejdere er udbuddet annulleret for nu.

- Generelt oplever vi i kommunen, at det er svært at få forpagtere til de københavnske idrætsanlæg, og derfor har vi ikke noget grundlag for at sige, om det er blevet sværere at finde nye forpagtere på grund af bandekrigen, skriver fritidschef i Kultur- og Fritidsforvaltningen, Mads Kamp Hansen, til Nørrebro Nordvest Bladet.

Nørrebro Spisehus har bestemt sig for ikke at byde på opgaven.

- Det var vores plan at byde på opgaven, men vi tør ikke igen, siger Peter Kjøller til Nørrebro Nordvest Bladet.

Nørrebro Spisehus har drevet cafe og kulturhus i Nørrebrohallen siden maj måned.

Ifølge Peter Kjøller har de kalkuleret med en omsætning på 600.000 kroner om måneden.

Med et tab på omkring to millioner kroner er der altså tale om et tab på 40 procent af omsætningen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik