Bandeleder får hård tillægsstraf i retten

Et ledende bandemedlem, der har siddet fængslet siden 2017, har modtaget en hård tillægsstraf i Københavns Byret.

Foto: Mads Claus Rasmussen - Scanpix

Syv års fængsel og permanent udvisning.

Sådan lyder tillægsstraffen for et højtstående bandemedlem, der blev anholdt i efteråret 2017. Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Der blev rejst tiltale mod den 33-årige marokkaner i januar måned for overtrædelse af straffelovens våbenbestemmelse.

Ifølge tiltalen havde bandemedlemmet været i besiddelse af en pistol og en revolver, der var ladt med seks patroner, i forbindelse med bandekonflikten. 

Læs også Loyal To Familias synderegister - så kriminel er "forbudt" bande

- Som samfund skal vi ikke finde os i, at bandemedlemmer har afgang til våben, og det har retten også med dommen i dag tilkendegivet, siger Laura Birch, der er specialanklager i sagen.

Ifølge Ritzau er der tale om Mohamed El Addouti, som er talsmand for banden Brothas og går under navnet Mo. I efteråret 2017 opbevarede han våbnene i en ulåst campingvogn i Københavns Nordvestkvareter.

Den dømte bad om betænkningstid før en eventuel anke til Østre Landsret.

Tillægsstraffen til bandemedlemmet, der var en del af bandekonflikten i København sidste år, sker desuden på dagen, hvor bandegrupperingen Loyal To Familia blev forbudt af Københavns Politi.

I maj valgte Østre Landsret at straffe bandelederen med to års fængsel i en anden våbensag. Også her landede retten på udvisning for bestandigt.

I juni var Østre Landsret igen på banen. Denne gang lød straffen på seks måneders fængsel i en sag om færdselsforseelser.

Med tirsdagens dom har Mohamed El Addouti dermed samlet set udsigt til ni et halvt års fængsel, inden udvisningen kan effektueres. 

Læs også Politiet forbyder Loyal To Familia

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik