Bandekonflikt tvinger p-vagter ud af Nørrebro

Københavns Kommune indstiller parkeringskontrollen i visse områder af Nørrebro på grund af bandekonflikten. Det er utrygt at være p-vagt i området, lyder forklaringen.

Foto: Sara Gangsted - Scanpix

Den verserende bandekonflikt i København har nu fået konsekvenser for kommunens parkeringsvagter.

Vi har valgt at trække os fra nogle områder på Nørrebro, fordi vi jo godt ved, at det ikke er alle, der synes lige godt om parkeringsvagter

Jes Øksnebjerg, Centerchef i Københavns Kommune

Parkeringsvagterne er i forvejen udsatte mål, når borgere spotter både den velkendte lap i forruden.

Derfor er truslen for parkeringsvagternes sikkerhed i forvejen så stor, at det ofte gør deres arbejde utrygt.

På Nørrebro er situationen nu så slem, at Københavns Kommune har valgt at indstille parkeringskontrollen i visse områder, der er særligt præget af bandekonflikten. Det skriver Berlingske.

Centerchef: Ikke holdbart - men nødvendigt

Centerchef i Københavns Kommune, Jes Øksnebjerg, anerkender, at indstilling af parkeringskontrollen ikke er tilfredstillende. men påpeger samtidig, at det er en nødvendighed.

Læs også Hjælp til pressede politikredse: Politielevers praktik forlænges

- Nu er vi i en situation, hvor vi har en bandekonflikt. Og derfor har vi valgt at trække os fra nogle områder på Nørrebro, fordi vi jo godt ved, at det ikke er alle, der synes lige godt om parkeringsvagter, siger han til Berlingske og tilføjer:

Det er klart, at jeg ikke synes, mine medarbejdere kan være tjent med at risikere at få en flaske i hovedet, når de går på arbejde

Jes Øksnebjerg, Centerchef i Københavns Kommune

- Vi har kontakt med politiet om det her. Og jeg ved, at de er meget til stede i området og udfører det arbejde, vi normalt udfører, så ulovligt parkerede biler ikke er til gene for trafikken. For det er klart, at jeg ikke synes, mine medarbejdere kan være tjent med at risikere at få en flaske i hovedet, når de går på arbejde.

Indtil videre er det uvist, hvornår parkeringsvagterne igen kan udføre deres arbejde i den uroplagede bydel. 

Læs også DF ønsker straksforbud nedlagt mod bander

Politiker: - Det er horribelt

Situationen er dog langt fra tilfredstillende, mener Jakob Næsager, Kons.

Det er horribelt. Det viser jo bare, at det ikke er myndighederne, der sætter dagsordenen i Danmark, men at det er ballademagere og voldsmænd

Jakob Næsager, Kons.

- Det er horribelt. Det viser jo bare, at det ikke er myndighederne, der sætter dagsordenen i Danmark, men at det er ballademagere og voldsmænd, ligesom at det er banderne, der åbenbart bestemmer på Nørrebro. Det er en skandale, at de ikke tør udføre deres arbejde. Jeg forstår dem godt, og det er statens opgave at sørge for, at folk kan passe deres arbejde og leve deres liv, siger han til Berlingske.

Jakob Næsager har en klar forventning til at regeringen om, at de snarest muligt skal "få genoprettet lov og orden" i København, ligesom han forventer, at flere betjente på gadeplan kan stresse bandemedlemmerne.

Til sammen mener han, at tiltagene kan tilvejebringe mulighed for, at parkeringsvagterne igen kan arbejde overalt i hovedstaden. 

Læs også Ni bandefolk anholdt i København natten til fredag

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik