Bandekonflikt tvinger p-vagter ud af Nørrebro

Københavns Kommune indstiller parkeringskontrollen i visse områder af Nørrebro på grund af bandekonflikten. Det er utrygt at være p-vagt i området, lyder forklaringen.

Den verserende bandekonflikt i København har nu fået konsekvenser for kommunens parkeringsvagter.

quote Vi har valgt at trække os fra nogle områder på Nørrebro, fordi vi jo godt ved, at det ikke er alle, der synes lige godt om parkeringsvagter

Jes Øksnebjerg, Centerchef i Københavns Kommune

Parkeringsvagterne er i forvejen udsatte mål, når borgere spotter både den velkendte lap i forruden.

Derfor er truslen for parkeringsvagternes sikkerhed i forvejen så stor, at det ofte gør deres arbejde utrygt.

På Nørrebro er situationen nu så slem, at Københavns Kommune har valgt at indstille parkeringskontrollen i visse områder, der er særligt præget af bandekonflikten. Det skriver Berlingske.

Centerchef: Ikke holdbart - men nødvendigt

Centerchef i Københavns Kommune, Jes Øksnebjerg, anerkender, at indstilling af parkeringskontrollen ikke er tilfredstillende. men påpeger samtidig, at det er en nødvendighed.

- Nu er vi i en situation, hvor vi har en bandekonflikt. Og derfor har vi valgt at trække os fra nogle områder på Nørrebro, fordi vi jo godt ved, at det ikke er alle, der synes lige godt om parkeringsvagter, siger han til Berlingske og tilføjer:

quote Det er klart, at jeg ikke synes, mine medarbejdere kan være tjent med at risikere at få en flaske i hovedet, når de går på arbejde

Jes Øksnebjerg, Centerchef i Københavns Kommune

- Vi har kontakt med politiet om det her. Og jeg ved, at de er meget til stede i området og udfører det arbejde, vi normalt udfører, så ulovligt parkerede biler ikke er til gene for trafikken. For det er klart, at jeg ikke synes, mine medarbejdere kan være tjent med at risikere at få en flaske i hovedet, når de går på arbejde.

Indtil videre er det uvist, hvornår parkeringsvagterne igen kan udføre deres arbejde i den uroplagede bydel. 

Politiker: - Det er horribelt

Situationen er dog langt fra tilfredstillende, mener Jakob Næsager, Kons.

quote Det er horribelt. Det viser jo bare, at det ikke er myndighederne, der sætter dagsordenen i Danmark, men at det er ballademagere og voldsmænd

Jakob Næsager, Kons.

- Det er horribelt. Det viser jo bare, at det ikke er myndighederne, der sætter dagsordenen i Danmark, men at det er ballademagere og voldsmænd, ligesom at det er banderne, der åbenbart bestemmer på Nørrebro. Det er en skandale, at de ikke tør udføre deres arbejde. Jeg forstår dem godt, og det er statens opgave at sørge for, at folk kan passe deres arbejde og leve deres liv, siger han til Berlingske.

Jakob Næsager har en klar forventning til at regeringen om, at de snarest muligt skal "få genoprettet lov og orden" i København, ligesom han forventer, at flere betjente på gadeplan kan stresse bandemedlemmerne.

Til sammen mener han, at tiltagene kan tilvejebringe mulighed for, at parkeringsvagterne igen kan arbejde overalt i hovedstaden. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Hærværk mod FCK-bus

FCK-bus overhældt med gul og blå maling kort før storkamp

Politibil 112

Politi sigter 40 personer for at overtræde forsamlingsforbud

politi undersøger skyderi i ishøj

Politi undersøger muligt skyderi ved haveforening

Skønhedsklinikken Cliuniq

Skønhedssalon sigtet for niende gang for at holde åbent

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere