Bandekonflikt: Beboerformand i Mjølnerparken utilfreds med Papes tilgang

Det nytter ikke noget kun at have fokus på hårde straffe i forbindelse med bandekonflikten. Sådan lyder det fra beboerformanden i Mjølnerparken.

Borgerne i Københavns nordvestlige del er endnu en gang endt midt i en bandekonflikt, der i løbet af de seneste dage har budt på mange forskellige skudepisoder.

I den forbindelse har justitsminister Søren Pape Poulsen endnu en gang sat fokus på at få fænglset de voldsparate bandemedlemmer.

quote Når situationen er, som den er, så er vi nødt til at tænke alternativt. Det nytter jo ikke noget, at vores justitsminister konstant siger, "straf, straf, straf – det er løsningen".

Muhammed Aslam, Beboerformand, Mjølnerparken

Så sent som i går blev 11 personer med tilknytning til bandemiljøet anholdt og alle blev varetægtsfængslet i 20 dage. De er sigtet for fem forsøg på manddrab og to røverier i løbet af de seneste tre uger. 

Men den løsning nytter ikke noget på den lange bane, mener beboerformanden i Mjølnerparken, hvor banden Brothas holder til.

- Når situationen er, som den er, så er vi nødt til at tænke alternativt. Det nytter jo ikke noget, at vores justitsminister konstant siger, "straf, straf, straf – det er løsningen", siger Muhammed Aslam til TV 2.

Fængslerne er pressede - rammer tilbage på samfundet

Hvis det var den rigtige løsning, ville der ifølge beboerformanden ikke længere være skyderier med så korte mellemrum i området.

quote Der er en verserende konflikt mellem to grupperinger. Der handler det selvfølgelig om, at vi får flest muligt af dem i fængsel – hurtigst muligt.

Søren Pape Poulsen, Justitsminister, Konservative

- Pape er nødt til at komme ud fra de tykke folketingsmure og komme herud, så vi kan have en dialog og finde ud af, hvordan vi får det her løst, siger Muhammed Aslam.

I fængslerne er situationen for tiden også alvorligt pressede, da man slet ikke har været gearet til at modtage så stort et antal voldsparate fanger med så kort varsel.

Vold mod de ansatte, personalemangel, overfyldte celler og manglende tid til det resosocialiserende arbejde med de indsatte har gjort, at fængselsbetjentene er pressede som aldrig før.

Personalemangel, vold og trusler -og politiske stramninger. I denne uges søndagsmagasin kigger vi ind bag fængselsmurene her i hovedstadsområdet - hvor betjentene er presset til det yderste. For ikke nok med, at arbejdsforholdene er blevet væsentligt forringede for betjentene, så er hele grundlaget for det danske fængselssystem alvorligt udfordret

Frygten er, at de fængslede bandemedlemmer ikke får den nødvendige hjælp til at komme ud af det kriminelle miljø, mens de er i fængsel, hvorfor de vender tilbage til bandemiljøet igen, så snart de løslades.

Behov for langsigtede løsninger

Derfor skal der ifølge beboerformanden i Mjølnerparken være fokus på alternativer til den hårde linje mod de unge kriminelle.

quote Vi skal fange de her unge mennesker og deres interesser, så de laver noget andet end at gå rundt og skyde og være voldelige.

Muhammed Aslam, Beboerformand, Mjølnerparken

- Vi skal fange de her unge mennesker og deres interesser, så de laver noget andet end at gå rundt og skyde og være voldelige, siger Muhammed Aslam.

Men ifølge den konservative justitsminister Søren Pape Poulsen skal politiet fortsætte i samme spor, som betyder, at flest mulige kriminelle bandemedlemmer skal puttes i fængsel.

- Der er en verserende konflikt mellem to grupperinger. Der handler det selvfølgelig om, at vi får flest muligt af dem i fængsel – hurtigst muligt, sagde han i går til TV 2.

- Der er gående og kørende betjente, mobile politistationer, og så er der indkaldt assistance fra andre kredse. Der bliver dækket op nogle særlige steder, både på Vestegnen og på Nørrebro, og det er sådan set det vigtigste.


Spørg Os - Afstemning

Spørg Os - Formular

Valg til Folketinget