Ballademagere tvinger 7-Eleven til at lukke om aftenen

I en længere periode har en gruppe unge drenge skabt utryghed på Sjælør Station. 7-Eleven butikken holder nu kun åbent i dagtimerne.

En større gruppe lokale unge hænger ofte ud ved Sjælør Station. De stjæler fra 7-Eleven-kiosken og skaber generel utryghed på perronen og stationen.

quote De har fået for vane bare at gå ind og tage, hvad de har brug for: Sodavand og slik.

Flemming Kragh-Nielsen, leder af lokalpolitiet i Valby

Ifølge Leif Fabrin, der som 'områdechef togdrift' står for driften af butikkerne på stationerne, har balladen været så slem, at de for godt fire uger siden så sig nødsaget til at afkorte åbningstiderne i kiosken.

Det betyder, at 7-Eleven på Sjælør Station lukker klokken 18.00. Normalt har kiosken åbent til 23.00. 

- Problemerne var ret voldsomme. Det er et temmeligt enestående tilfælde. Jeg har ikke kendskab til, at vi har været nødt til at gøre noget lignende nogensinde før, siger han til TV 2 Lorry. 

De tager hvad de har brug for

Gruppen af unge er ifølge Københavns Politi på 20 til 25 personer. De opholder sig parkeringspladsen foran stationen eller på selve perronen. Ifølge Leif Fabrin er der problemer nærmest på daglig basis.

Leder af lokalpolitiet i Valby, Flemming Kragh-Nielsen, bekræfter problemerne:

- De har fået for vane bare at gå ind og tage, hvad de har brug for: Sodavand og slik, siger han.

En enkelt gang har butikstyverierne også udviklet sig til større tumult, fordi en ansat modsatte sig butikstyverierne. 

- En person hoppede ind bag kasselinjen - og der opstod tumult bag disken. Personalet fik trykket på overfaldalarmen, og vi fik fat i vedkommende, lyder det fra Flemming Kragh Nielsen. 

"Det er utrygt"

Leif Fabrin håber, at udfordringerne snart er løst. Han mener, de unge skaber utryghed på hele stationen. 

- Det er meget utrygt for de kunder, der benytter stationen og kiosken. Og det er utrygt for vores personale, lyder det fra Leif Fabrin.

DSB, SSP-medarbejdere og politiet samarbejder om at løse problemet. Men politiet vil gerne have flere anmeldelser ind, når balladen er sket. 

- Vi forsøger at få kiosken til at anmelde det hver gang, der sker noget. Men de er lidt nervøse for de unge mennesker, der godt kan virke lidt truende. Og det forstår man jo godt, når man ved, de måske skal gå alene hjem, efter butikken er lukket, siger Flemming Kragh-Nielsen, der dog tilføjer, at der ligger en del anmeldelser og politiet også har videoovervågning, men det er svært at genkende de, der står bag. 

Politi: Vi har fat i dem

Ifølge lederen af lokalpolitiet i Valby har politiet løbende fat i de unge, som spænder fra 16 år og op til midt i tyverne. Gruppen består både af etniske danskere og unge med anden etnisk baggrund end dansk. Politiet mener, at problemerne er blevet mindre de seneste uger med tidligere lukketider i 7-Eleven. 

- De, der er under 18 år, har vi haft fat i - og været på hjemmebesøg og tale med deres forældre. Vi får stille og roligt bug med det.

DSB vil gerne tilbage til de normale åbningstider hurtigst muligt. Derfor er planen nu, at en vagtfirma skal rundere på stationen i aftentimerne fra den 30. juli, hvor der igen forventes at være åbent i kiosken til klokken 23.00.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Retten på Frederiksberg

23-årig snød ældre for millioner - nu har han fået sin straf

20210126-153300-L-1920x1280we

playBrandvæsen kommer med advarsel efter flere alvorlige brande

hvidovre

43-årig mand savnes efter sejltur ud for Hvidovre

625680-311

playMand knivsåret efter slagsmål med flere personer

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere