Bagmænd kendes skyldige i historisk dopingsag

Mandag blev to bagmænd kendt skyldige i Danmarkshistoriens største dopingsag i Københavns Byret. Anklageren kræver syv-otte års fængsel.

To ud af tre tiltalte mænd blev mandag fundet skyldige i alle forhold i den kontroversielle sag om fremstilling, distribuering og salg af præstationsfremmende midler i bunkevis.

En tredje mand er fundet delvis skyldig. Alle tre risikerer nu op til otte års fængsel.

Udfaldet kommer efter en lang efterforskning, der har stået på siden marts 2015, hvor to mænd blev sigtet i dopingsagen.

I juni måned 2015 gennemførte Københavns Politi en række ransagninger på otte adresser i hovedstaden, hvor i alt fem personer blev anholdt og sigtet for overtrædelse af straffelovens dopingparagraf, ved medvirken til import, fremstilling og forsøg på fremstilling af doping samt henblik på salg af enhederne.

Dengang oplyste politiet, at de præstationsfremmende stoffer vejede over et ton.

Først i 2016 kom det frem, at den 41-årige mand, der menes at være primus motor i forretningen, havde et fuldt funktionsdygtigt doping-laboratorium i sin mors sommerhus i Frederiksværk, mens han havde lagerfaciliteter i både Skævinge og på Frederiksberg.

En anden af de tiltalte, en 34-årig mand, er ifølge retten medsammensvoren med den 41-årige ejendomsmælger.

I sagen, som i dag blev afgjort, at retten fastslået, at de to bagmænds handlinger har været så alvorlige, at straframmen på seks års fængsel kan sprænges. De risikerer derfor helt op til ni års fængsel.

Begrundelsen er blandt andet den store mængde doping, der blev fremstillet, og den professionalisme, som forretningen blev drevet med.

I dommen lyder det, at de to bagmænd har produceret 1,69 millioner dopingenheder, 115.000 lægemiddelenheder og 106.000 tabletter. Produkterne blev solgt under navnet Diamond Pharma på det såkaldt mørke internet.

Den tredje tiltalte er en 26-årig mand, der blev kendt delvist skyldig for blandt andet at pakke de store mængder doping.

Dopingsagen er den største af sin slags i danmarkshistorien, og dommen er også et resultat af et omfattende politiarbejde.

Det danske politi har blandt andet samarbejdet med det amerikanske forbundspoliti, FBI, og benyttet sig af overvågning og aflytning, beretter Ritzau.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik