Badmintonklub i klemme efter tabt huslejesag

Amager Badminton Club tager retssag og står til gigantisk huslejestigning

Humøret er i bund hos bestyrelsen og medlemmerne af Amager Badminton Club, ABC. Klubben har netop tabt en sag om husleje i Københavns Byret, og nederlaget medfører, at klubben fremover skal betale markant mere for at bruge halfaciliteter på Amager - og stigningen er så voldom, at det reelt kan koste klubben livet. Detr skriver Amager Bladet.

 -Det er en meget ærgerlig dom, for vi kan ikke hæve vores indtægter mere, da medlemsbetalingen i forvejen er høj. Vi bliver derfor nødt til at skære voldsomt i vores udgifter. Det betyder, at vi blandt andet ikke vil kunne fastholde aktivitetsniveauet og kvaliteten i vores fantastiske børne- og ungdomsarbejde. På sigt ved vi ikke, om ABC vil eksistere, siger klubformand Thomas Kledal til Amager Bladet.

Klubben betaler i øjeblikket en årlig leje på 225.000 kroner. Det beløb stiger fra 2018 til 390.000 kroner - og det er så meget, at klubben får svært ved at finde pengene.

Og ikke bare nok med det. Amager Badminton Club skal også betale for sagens omkostninger efter at have tabt retssagen. Det beløb er på 120.000 kroner.

Nu håber de på hjælp fra politisk hold - og på Københavns Rådhus er der flere politikere, der er opmærksomme på klubbens situation. En af dem er den radikale Michael Gatten.

-Huslejen for private lejemål har udviklet sig så hurtigt, at det i dag kan være ekstremt dyrt at drive en almindelig idrætsforening. Som politikere må vi derfor både se på de generelle tilskudsregler, men også være langt mere proaktive og visionære i forhold til at bygge nye idrætsfaciliteter, siger  han til Amager Bladet.

 

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

20_percent

playHæderkronet boldklub venter spændt på mulig genåbning: "Det betyder jo alt"

ipiccy_image

playTvillingebrødre på glatis: Hockeyfamilie lavede egen bane i baghaven

20180408-132422-L-1920x1277we

København vil være verdens mest aktive storby

Nicklas Bendtner

Bendtner er blandt strandede danskere i Dubai

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere