Badezone genåbnet: Badevand i Københavns Havn er igen rent

Onsdag var halvdelen af havnebadene og badezonerne i Københavns Havn lukket på grund af dårlig vandkvalitet og frygt for colibakterier i vandet. Nu vejrer flaget igen grønt - næsten alle steder.

Et voldsomt regnskyl natten til tirsdag gjorde vandet i Københavns Havn så forurenet, at badning blev frarådet med rødt flag halvdelen af de steder, man må bade i havnen.

Onsdag er prognosen noget bedre, og det betyder, at der igen bliver vejret med grønt flag de fleste steder.

Mens det røde flag varslede om, at der kunne være colibakterier i vandet ved havnebadet Fisketorvet og i badezonen havnevigen på Amagersiden tirsdag, havde flaget, der også var sat op i Havnebadet Sluseholmen, at en frygt for rotter havde aflukket det populære badested. 

Rottefrygten er fortsat en realitet i Havnebadet Sluseholmen onsdag, men ifølge Københavns Teknik- og Miljøforvaltning, går man i dag på jagt efter skadedyret i havnebadet.

Badezone genåbnet

Samtidig er der igen grønt flag ved badezonen Havnevigen, da vandkvaliteten igen er blevet normaliseret.

Den nyeste analyse af vandmålingerne viser, at vandet igen er rent ved Havnevigen, bekræfter Teknik- og Miljøforvaltningen.

quote Da vandet i inderhavnen er relativt stillestående og lunt, medførte overløbet desværre lukning af to havnebade.

Ole Balch Petersen, driftschef for spildevand, Hofor

Dermed er det kun i Havnebadet Fisketorvet, at badevandet fortsat er for forurenet til at bade i.

Forureningen i Københavns Havn er sket som følge af regnvejret natten til onsdag. Her har renseanlægget Hofors kloakledninger nemlig været på overarbejde i en sådan grad, at der har været overløb - og når det sker, ledes vandet direkte i havnen i stedet.

Alligevel kan det undre, at vandet fra oven kan volde problemer for kloakledningerne - særligt taget i betragtning af, at det i den seneste tid har været intet mindre end knastørt.

Hofor: Voldsomt vejr er skyld i forurenet havn

Men spørger man hos Hofor, der står bag de mange kloakledninger i København, er det slet ikke så mærkeligt endda.

Vejret natten til tirsdag var ud over det sædvanlige, forklarer Ole Balch Petersen, der er driftschef for spildevand hos Hofor.

- I forbindelse med en meget kraftig tordenbyge natten til onsdag faldt der ifølge DMI 15 millimeter regn på 10 minutter i området ved Kongens Nytorv, siger driftschefen.

Målingerne på Kløvermarkens Pumpestation, som er den station, der ligger nærmest Kongens Nytov, har Hofor selv målt regnmængden til 13 millimeter.

- 15 millimeter på 10 minutter er meget krafitig intensitet, som hurtigt fylder klakledningerne i området. Samtidig skal pumpestationerne have tid til at komme i omdrejninger, og derfor kom regnen til at foråsage et begrænset overløb til inderhavnen fra flere af vores overløbsbygværker, siger Ole Balch Petersen til TV 2 Lorry.

- Da vandet i inderhavnen er relativt stillestående og lunt, medførte overløbet desværre lukning af to havnebade, uddyber han.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Nexus foto

Kritik af døgninstitution for unødvendige magtanvendelser mod anbragte unge

Affaldssortering

playCorona giver ekstra affald i Storkøbenhavn: - Der er opstået en pulterkammereffekt i hjemmene

Bagsværd rostadion

Dødsstød til prestigeprojekt? Kommuner trækker stikket til nyt rostadion

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere