Badesæsonen slutter i dag: Så mange er hoppet i havnebadet i år

Selvom sommervejret i 2019 har varieret, er københavnerne lystigt sprunget i Københavns Havn.

Søndag slutter sommerens badesæson i Københavns Havn officielt, og livredderne, der har passet på de mange badegæster i havnebadene hele sommeren, kan kravle ned fra tårnet og tage en velfortjent vinterpause.

Igen i år har der nemlig været travlt i havnebadene, hvor næsten 235.000 badegæster har taget en dukkert. Det er næsten ligeså mange som i rekordsommeren 2018.

- Københavns Havn er noget ganske særligt, og det er fedt at opleve, hvor glade københavnerne er for at springe i havnen – også selvom badevejret ikke har været prangende i år, siger kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å) i en pressemeddelelse.

Københavns Kommune, som driver de tre havnebade på henholdsvis Islands Brygge, ved Fisketorvet og ved Sluseholmen, reagerede i foråret på den store interesse for at bade i havnen, og udvidede badesæsonen med 14 dage i hver ende.

Det har betydet, at der har været åbent i de livredderbemandede havnebade fra den 15. maj og frem til den 15. september. Foruden de tre havnebade kan man også bade i havnens badezoner.

- Denne sommer har vi indviet en badezone mere, og det glæder mig, at vi bliver ved med at udvide bademulighederne, så københavnerne kan tage sig en dukkert, så mange steder i havnen som muligt, siger Franciska Rosenkilde.

Stadig mulighed for dukkert

Selvom sommerens badesæson med livredderbemandede havnebade afsluttes søndag, kan man stadig tage en dukkert i havnen i en af de seks badezoner, der er tilgængelige året rundt, men ikke er bemandet af livreddere.

Og ifølge Per Schulze, udviklingschef i By & Havn, så arbejdes der på at gøre Københavns havn til et sted, man kan bruge som borger 365 dage om året.

- Havnen er også et dejligt sted at være om vinteren. Derfor håber vi også, at mange vil bruge badezonerne, når vi går vinteren i møde – hvis man altså ikke er for kuldskær, siger Per Schulze.

Københavns havnebade

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Roskilde Festival Foto Maria Albrechtsen MortensenRitzau Scanpix

Sommeren for festivalerne er usikker – Roskilde forventer 'mellem 20 og 25 procent aflysninger'

Greve Svømmehal

Vestegnen får ny svømmehal til 130 millioner kroner

Verdens største vikingeskib bliver sat op på Nationalmuseet

playVerdens længste vikingeskib er tilbage efter togt

franciskarosekilde

playKøbenhavns Kommune vil skrue ned for nattelivet med færre bevillinger efter midnat

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere