Badesæsonen slutter i dag: Så mange er hoppet i havnebadet i år

Selvom sommervejret i 2019 har varieret, er københavnerne lystigt sprunget i Københavns Havn.

Søndag slutter sommerens badesæson i Københavns Havn officielt, og livredderne, der har passet på de mange badegæster i havnebadene hele sommeren, kan kravle ned fra tårnet og tage en velfortjent vinterpause.

Igen i år har der nemlig været travlt i havnebadene, hvor næsten 235.000 badegæster har taget en dukkert. Det er næsten ligeså mange som i rekordsommeren 2018.

- Københavns Havn er noget ganske særligt, og det er fedt at opleve, hvor glade københavnerne er for at springe i havnen – også selvom badevejret ikke har været prangende i år, siger kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å) i en pressemeddelelse.

Københavns Kommune, som driver de tre havnebade på henholdsvis Islands Brygge, ved Fisketorvet og ved Sluseholmen, reagerede i foråret på den store interesse for at bade i havnen, og udvidede badesæsonen med 14 dage i hver ende.

Det har betydet, at der har været åbent i de livredderbemandede havnebade fra den 15. maj og frem til den 15. september. Foruden de tre havnebade kan man også bade i havnens badezoner.

- Denne sommer har vi indviet en badezone mere, og det glæder mig, at vi bliver ved med at udvide bademulighederne, så københavnerne kan tage sig en dukkert, så mange steder i havnen som muligt, siger Franciska Rosenkilde.

Stadig mulighed for dukkert

Selvom sommerens badesæson med livredderbemandede havnebade afsluttes søndag, kan man stadig tage en dukkert i havnen i en af de seks badezoner, der er tilgængelige året rundt, men ikke er bemandet af livreddere.

Og ifølge Per Schulze, udviklingschef i By & Havn, så arbejdes der på at gøre Københavns havn til et sted, man kan bruge som borger 365 dage om året.

- Havnen er også et dejligt sted at være om vinteren. Derfor håber vi også, at mange vil bruge badezonerne, når vi går vinteren i møde – hvis man altså ikke er for kuldskær, siger Per Schulze.

Københavns havnebade

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

fangekoret

playVideo: Tidligere indsatte overrasker Louise efter 25 år bag tremmer

Lysfestival5

playJesper er lysets mester – også udlandet har fået øje på ham

Dragør lodstårn

Over 100 år gammelt vartegn i fare for at rådne op

De Ukendte Danmarksmestre - Morten Junge Olsen - Petanque

playDanmarksmestre i petanque er bedste venner og sigter efter VM

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere