Badegæster kan igen gå i vandet ved Amager Strand

Der gives igen grønt lys til at bade ved Amager Strand, efter at det røde flag blev hejst tidligere på ugen.

Efter fem dage med rødt flag kan københavnske vandhunde nu igen bade i vandet ved Amager Strandpark. Det oplyser Københavns Kommunes Teknik - og Miljøforvaltning i en pressemeddelelse.

Mandag morgen konstaterede kommunen et forhøjet niveau af bakterien enterokokker i vandet ved Amager Strand. Det fik dem til at hejse det røde flag ved både Amager Strand og den nærliggende Svanemøllen Strand.

Svanemøllen Strand blev genåbnet onsdag. Og torsdag eftermiddag blev det grønne flag igen hejst ved strandparken, hvilket betyder, at det igen burde være sikkert at hoppe i vandet på Amager.

Den pludseligt høje koncentration af bakterier skyldes sandsynligvis, at et krydstogtskib har tømt toilettankene for tæt på kysten. Det har klimachef i Teknik - og Miljøforvaltningen, Lykke Leonardsen, tidligere oplyst.

- Vi formoder, at det er et krydstogtskib, der ikke har benyttet sig af vores tilbud om at kunne tømme deres toilettanke ved vores krydstogts-terminal. Almindelige fragtskibe har jo ikke en særlig stor besætning, sagde Lykke Leonardsen til Ritzau mandag.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

Roskilde Folkepark

Årsagen er fundet: Derfor er søerne i Folkeparken mælkede og blågrønne

imerco(3)

playHer er æggene ikke på køl: - Det er helt unødvendigt

oplevelser nat

Her er fire gratis oplevelser i nattens mulm og mørke

Genrefoto

playEndelig: Længe ventet strand åbner til sommer

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere