Babyboom i hovedstaden betyder massive investeringer

Der forventes at komme mange flere børn i København og omegnskommunerne, og det giver behov for mange nye institutioner

Hvis du synes, du ser usædvanligt mange nybagte mødre og fædre trille barnevogne rundt, så har du helt ret.

Der fødes nemlig børn som næsten aldrig før i hovedstads-området, og det har kurs mod et reelt baby-boom med en forventet stigning i fødselstallet på 22 procent frem mod 2030. Det skriver Berlingske.

De mange fødsler skyldes, at flere og flere flytter til København og omegn, og rigtig mange af tilflytterne er mellem 20 og 40 år og altså i den fødedygtige alder.

Der arbejdes derfor på højtryk for at skaffe plads i skoler og institutioner:

- Vi bliver flere og flere københavnere i disse år, og det er rigtig godt. Men det skaber også et pres for at skaffe ekstra kapacitet, og derfor kommer vi til at investere massivt i etablering af daginstitutioner og skoler i de kommende år, siger børne- og ungdomsborgmester i Københavns Kommune, Jesper Christensen (Soc. Dem), til Berlingske.

Det koster 10 milliarder kroner

Med en ny politisk aftale afsættes der næsten 300 millioner kroner til at udvide og bygge nye daginstitutioner. Alene de kommende to år vil der blive åbnet 64 nye børnegrupper a 12 vuggestuebørn eller 22 børnehavebørn rundt omkring i byen.

Derudover skal der være to nye skolespor på to eksisterende skoler, og der afsættes penge til at købe grunde til to helt nye folkeskoler, én i Kødbyen og én ved Torveporten i Valby, og en svømmehal på Papirøen.

I alt forventer Københavns Kommune ifølge Berlingske at skulle bruge cirka 10 milliarder kroner frem mod 2028 for at etablere de fornødne skoler, daginstitutioner, biblioteker og andre typer institutioner. 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere