Babyboom i hovedstaden betyder massive investeringer

Der forventes at komme mange flere børn i København og omegnskommunerne, og det giver behov for mange nye institutioner

Selvom mødre, der lufter deres børn i barnevogne ved søerne i København, allerede er et hyppigt syn, kommer der formentlig endnu flere af dem i løbet af de næste par år. Arkivfoto. Foto: Brian Bergmann - Ritzau Scanpix

Hvis du synes, du ser usædvanligt mange nybagte mødre og fædre trille barnevogne rundt, så har du helt ret.

Der fødes nemlig børn som næsten aldrig før i hovedstads-området, og det har kurs mod et reelt baby-boom med en forventet stigning i fødselstallet på 22 procent frem mod 2030. Det skriver Berlingske.

De mange fødsler skyldes, at flere og flere flytter til København og omegn, og rigtig mange af tilflytterne er mellem 20 og 40 år og altså i den fødedygtige alder.

Der arbejdes derfor på højtryk for at skaffe plads i skoler og institutioner:

- Vi bliver flere og flere københavnere i disse år, og det er rigtig godt. Men det skaber også et pres for at skaffe ekstra kapacitet, og derfor kommer vi til at investere massivt i etablering af daginstitutioner og skoler i de kommende år, siger børne- og ungdomsborgmester i Københavns Kommune, Jesper Christensen (Soc. Dem), til Berlingske.

Læs også København vurderer plads i vuggestuer

Det koster 10 milliarder kroner

Med en ny politisk aftale afsættes der næsten 300 millioner kroner til at udvide og bygge nye daginstitutioner. Alene de kommende to år vil der blive åbnet 64 nye børnegrupper a 12 vuggestuebørn eller 22 børnehavebørn rundt omkring i byen.

Derudover skal der være to nye skolespor på to eksisterende skoler, og der afsættes penge til at købe grunde til to helt nye folkeskoler, én i Kødbyen og én ved Torveporten i Valby, og en svømmehal på Papirøen.

I alt forventer Københavns Kommune ifølge Berlingske at skulle bruge cirka 10 milliarder kroner frem mod 2028 for at etablere de fornødne skoler, daginstitutioner, biblioteker og andre typer institutioner. 

Læs også Store forskelle mellem ung og gammel på 30 minutter

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik