Asbest, støj og skimmelsvamp: Alligevel blev beboere ikke genhuset

Beboere i almene boliger i Tingbjerg genhuses ikke, mens deres lejligheder renoveres for at fjerne asbest og skimmelsvamp. Nu er flere blevet syge.

04:20

Flere beboere i Tingbjerg, siger at de bliver syge på grund af den renovering, der er i gang.

Beboere i  almene boliger i Tingbjerg lever side om side med støj, støv, skimmelsvamp - og forkert håndtering af asbest.

Alligevel er de ikke blevet tilbudt en tilstrækkelige genhusning under renoveringen. Det får nu kritikken til at vælte ned over boligorganisationen FSB.

De fjerner asbest, mens man bor inde i lejlighederne.

Ilyas Gømec, der bor i lejlighederne på Tårnhusstræde i Tingbjerg

- De fjerner asbest, mens man bor inde i lejlighederne, siger Ilyas Gømec, der bor i lejlighederne på Tårnhusstræde i Tingbjerg.

Renoveringerne af FSB's ejendomme har stået på siden april, og flere er blevet kronisk syge af at bo der samtidig, det skriver Brønshøj-Husum Avis. 

Læs også Tingbjerg: Beboere frygter asbest

Flere klager end nogensinde før

Københavns Kommune har aldrig  modtaget så mange klager i denne her slags sager. Men kommunen har ikke haft de lovmæssige muligheder for at gribe ind. 

- Det er helt urimeligt, hvis man som bebeoer skal udsættes for det. Jeg synes, FSB har opført sig uanstændigt over for sine beboere. Jeg er rystet over, at man kan igangsætte så omfattende renoveringsarbejde uden at tilbyde genhusning, siger Teknik- og Miljøborgmesteren, Morten Kabell langer hårdt ud efter boligselskabet FSB. 

Læs også Utryg Tingbjerg-Husum borger: "Hvor er politi og politikere?"

FSB vil genhuse i fremtiden

Boligselskabet FSB lytter nu til kritikken og vil i fremtiden genhuse beboere, når deres lejligheder renoveres. 

Vi er enormt kede af det. Generne har været meget størrere end forventet.

Pia Nielsen, direktør i FSB

- Vi er enormt kede af det. Generne har været meget størrere end forventet, og der har også været noget i forløbet, osm vi bestemt har fortrudt.  Det betyder, at vi fremover kommer til at genhuse alle beboerne i de næste etaper af renoveringen, Pia Nielsen, direktør i FSB.

Nu håber beboerne, at de endelig bliver hørt: 

- Hvis vi betaler fuld husleje, men vi hverken kan bruge køkken eller toilet, som vi har behov for, så skal vi ikke blive boende. Så skal vi have en anden lejlighed, siger Ilyas Gømec. 

Også boligorganisationen KAB har i Tingbjerg ikke genhuset, når de har renoveret boliger. 

- Vi skal være hurtigere til at tage en diskusion, om hvorvidt vi skal genhuse. Også selvom det betyder, at folk med små indkomster skal stige i husleje. Vi kan ikke gøre det gjordte om igen, men vi kan fremadrettet gøre det endnu bedre, end vi har gjort det, siger Rolf Andersson, Byggedirektør i KAB. 

Her kan du se, hvad familien Nørskov oplevede, da de ikke blev genhuset af KAB: 

00:14 Luk video

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik