Årets pinsefisk 2017 er grim, men lækker

Dette års fisk er bestemt ikke et kønt syn, men den smager himmelsk.

Pinsen står for døren, og det betyder kåring af Årets Pinsefisk 2017. Siden år 2000 er årets pinsefisk blevet kåret, og i år det kulmulen, der får den ære. 

Det skete for 3. gang i Torvehallerne i København. 

Kulmulen kan blive op til 120 cm lang og veje hele 10 kilo. Den har en helt sort mund, deraf navnet kulmule, og det er ikke skønheden der trykker den. 

Til gengæld smager den rigtig dejligt, lyder det fra fiskehandler Tommy Lund fra forretningen HAV.

- Det er en torskeart, men den minder mere om laks i kødet og kan med fordel spises i stedet for laks. Den gør sig godt til skindstegning som filet eller som ”bøffer” og er i det hele taget en fantastisk dansk fisk, vi burde spise meget mere af.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark, og nok derfor har man valgt at slå et slag for den velsmagende fisk. 

Så lækkert kan en kulmule tilberedes. 
Så lækkert kan en kulmule tilberedes. 
Foto: Karina Bergmann, Hav Torvehallerne

Oversigt over Årets Pinsefisk