Årets eneste chance: Gør et vintage-kup i weekenden

I weekenden kan du tage på en vaskeægte skattejagt, når København Vintage slår dørene op og sælger ud af smukt vintage til garderoben.

Drømmer du om at eje et originalt Hermés-silketørklæde fra 70’erne, unikke art deco-smykker eller en blomstret 50’er-kjole? Så aflys alle dine planer for søndag den 31. marts og tag til København Vintage, der afholdes for fjerde år i træk.

quote Hvis du er på jagt efter sjældne og unikke fund, så er den her messe det bedste sted at kigge

Pia Storm, grundlægger og arrangør af København Vintage

Du får nemlig sjældent denne mulighed. København Vintage er nemlig Danmarks eneste vintagemesse. Og derfor må du også sørge for at stille dig først i køen, så du har mulighed for at sikre dig nogle af de allerbedste fund.

- Hvis du er på jagt efter sjældne og unikke fund, så er den her messe det bedste sted at kigge. Det, der nemlig adskiller den her messe fra almindelige loppemarkeder og genbrugsbutikker, er, at det er mere eksklusive ting, der sælges. Det kan også ses ved, at der kommer en masse stylister og folk fra filmbranchen, som leder efter ting til produktioner, siger Pia Storm, der er grundlægger og arrangør af København Vintage til TV 2 Lorry.

Artiklen fortsætter under billedet

Det er ikke kutyme at prutte om prisen på messen.
Det er ikke kutyme at prutte om prisen på messen.
Foto: København Vintage

Det kan jo umiddelbart lyde som en dyr affære, men faktisk er det ikke nødvendigvis så slemt. Ifølge Pia Storm kan man købe ting helt ned til 50 kroner, mens man dog også sagtens kan finde kjoler til flere tusind kroner.

- Gennemsnitligt skal man forvente, at en genstand koster et par hundrede kroner, gætter Pia Storm.

Håndplukkede sælgere

Ved messen, der afholdes i VEGA, vil der være 35 boder, som sælges eksklusiv vintage fra 1920-1979. Boderne betjenes af nogle af Danmarks og Sveriges bedste vintagebutikker, samt private samlere. Alle sælgerne er ifølge arrangøren nøje udvalgt.

- På messen kommer opkøbere fra hele Danmark, og de er nørder på området og ikke fra de klassiske genbrugsbutikker. De 35 sælgere i boderne er håndplukkede. De har skrevet en ansøgning og er blevet udvalgt til at sælge på messen, siger Pia Storm.

De forgange år har gennemsnitligt tusind mennesker lagt vejen forbi København Vintage og arrangøren forventer det samme antal i år.

Vintage er populært og miljørigtigt

De mange besøgende skyldes ifølge København Vintage, at interessen for genbrugs- og vintagetøj er steget markant de sidste 10 år. Og faktisk er det moderne fænomener som Netflix, blogs og Instagram, vi kan takke for det. Det er nemlig serier som The Crown, Mad Men og The Knick, samt kendte vintage blogs og Instagram-profiler, der har åbnet danskernes øjne for vintage.

Artiklen fortsætter under billedet

Vintage holder meget længere end moderne tøj, fordi det er fremstillet i bedre kvalitet.
Vintage holder meget længere end moderne tøj, fordi det er fremstillet i bedre kvalitet.
Foto: København Vintage

Og vintage er ikke kun populært, fordi det er pænt. Det handler ifølge Social Vintage i høj grad om etik. Vintage er nemlig et mere miljøvenligt og bæredygtigt alternativ til de hurtigproducerede tøjvarer i de almindelige tøjbutikker, så udover at vintage giver en personlig stil, så passer det også på kloden.

- Miljøet er en vigtig del af, hvorfor vi gør det her. Det er dejligt at kunne bidrage til salg af mere bæredygtigt tøj. Det er nemlig ikke bare billigt H&M tøj, der sælges, men gode kvalitetsvarer, der kan holde længe endnu, siger Pia Storm og afslutter:

- Det er et fantastisk arrangement, der samler forskellige mennesker. Der kommer både unge, der er med på vintagebølgen, der kommer ældre for nostalgiens skyld, der kommer de folk, som nørder modehistorie, og der kommer folk fra filmbranchen. Messen samler bare et sjovt bredt publikum, der alle sammen dyrker vintage, siger Pia Storm.

Billetter til messen koster 75 kroner og kan købes i døren eller via Billetto.

Fakta om vintage

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Forbrug

billeder genbrug (0-00-05-19)

playGenbrugelig madkasse til takeaway skal være med til at redde miljøet

Til salg

Boligpriserne er eksploderet, og det er dårligt nyt for én gruppe

Reklameskilte DBA

Reklame-entusiasten Jens Ove købte skilt for 500 kr. - nu er det vurderet til 75.000 kr.

Casper Christensens pragtvilla i Hornbæk

Casper Christensen sætter pragtvilla til salg efter et år

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere