Appel til de unge: Tag ansvar når du ser diskrimination i nattelivet

Flere skal træde til, når man ser andre blive uretfærdigt behandlet, lyder det fra borgmester.

Med Copenhagen Pride Week hylder København hvert år mangfoldigheden i hovedstaden med fest, farver og masser af kærlighed. 

Men mange unge med en anden seksualitet end flertallet møder desværre ikke kun kærlighed og accept, når de færdes i nattelivet. 

Derfor lancerer Københavns Kommune en ny kampagne, Trygt Natteliv, der opfordrer unge til at tage medansvar og behandle hinanden ordentligt. 

Kampagnen skal også oplyse unge om, hvad man kan gøre som vidne til diskrimination. Udvalgte såkaldte influencere på de sociale medier vil udbrede personlige historier og oplevelser, som andre unge kan diskutere.

Borgmester: Det er et fælles ansvar

-  Vi vil med kampagnen få de unge københavnere, som ikke selv oplever diskrimination, til aktivt at vise, at de ikke finder sig i, at andre bliver behandlet dårligt. Det er et fælles ansvar at blande sig og sige fra, og det vil vi gerne have flere unge til at gøre, siger beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (Venstre) i en pressemeddelelse.

Blandt de unge københavnere, der har oplevet diskrimination, har 46 procent oplevet diskriminationen i nattelivet. Det er derfor det sted, hvor unge samlet set hyppigst oplever diskrimination.

Unger Copenhagen Pride Week i 2017 kunne TV 2 Lorry berette om i alt fem registrerede hadforbrydelser ved Københavns Politi.

En 21-årig mand blev væltet omkuld og sparket i hovedet for McDonalds på Nørreport. Hans veninde råbte forgæves efter hjælp og blev selv væltet. 

Tre råd til unge i nattelivet