Antons gamle gummisko koster mere end en brugt bil

Anton Skanning fra Nørrebro tjener kassen på gamle gummisko. Unikke sneakers er nemlig blevet en lukrativ forretning.

Du tænker måske, at der ikke kan være mange penge at hente i et salg af et par gamle sneakers. Men hvis modellen er unik, kan de faktisk være rigtig mange penge værd. Det har 21-årige Anton Skanning fundet ud af.

quote Hvis du virkelig er en samler, og du kan få noget, ingen andre har, så køber du det.

Anton Skanning, medejer af Unlimited CPH

Han har sammen med en ven, 24-årige Thomas Bonde, købt 400 par unikke gummisko, både gamle og nye, for cirka en million kroner siden 2016 og efterfølgende solgt dem på nettet. Og det har vist sig at være en god forretning.

- De dyreste sko, vi har lige nu, koster 30.000 kroner. Der findes kun 500 eksemplarer af dem i verden, fortæller den 21-årige iværksætter til TV 2 Lorry.

Og der er mange, som gerne vil have fat i unikke gummisko. Anton Skanning og Thomas Bonde sælger dagligt et par. Desuden har det ikke været et sjældent syn, at der de seneste par år har været lange køer af unge mennesker i flere dage op til, at en butik har åbnet op for et salg af nye, unikke kondisko.

- Hvis du virkelig er en samler, og du kan få noget, ingen andre har, så køber du det. For så ved du, at du har noget virkelig specielt, du kan spille smart med, siger Anton Skanning til TV 2 Lorry.

Startet egen virksomhed

Både Anton Skanning og Thomas Bonde er startet på CBS i sommer, men deres salg af sneakers går så godt, at de har valgt at åbne deres egen virksomhed, Unlimited CPH.

quote Jeg får aldrig for mange sko.

Anton Skanning, medejer af Unlimited CPH

Ifølge Anton Skanning kan der være penge i at videresælge sko, hvis man køber dem, lige når de kommer ud og gemmer dem til, der ikke er flere i butikkerne. Bagefter kan man så sælge dem til en højere pris. Men det skal være de rigtige sko, man investerer i, og der er meget, som kan gå galt, forklarer han.

- Det er et meget usikkert marked, så du skal vide, hvad du gør. Lidt ligesom aktiemarkedet, hvor en aktie kan crashe fra den ene dag til den anden, fortæller han.

Men indtil videre går det godt for Unlimited CPH, og Anton Skanning har stadig ikke sko nok.

- Jeg får aldrig for mange sko. Jeg drømmer om at åbne min egen butik fyldt med unikke sneakers, siger han.