Ansatte i Københavns Kommune i stor bestikkelsessag

Seks nuværende og tidligere ansatte i Københavns Kommune er indblandet i stor bestikkelsessag. I alt er 27 personer anholdt.

Tre nuværende medarbejdere i Københavns Kommune er tirsdag blevet anholdt og sigtet i en omfattende bestikkelsessag, der i alt har ført til 27 anholdelser.

Tre forhenværende medarbejdere i kommunen er desuden involveret i sagen.

- Når vi har modtaget nærmere oplysninger om, hvad sigtelserne indeholder, vil det blive overvejet, om det giver anledning til ansættelsesretlige konsekvenser for de pågældende, skriver Stig Lundbech, der er IT-direktør i Københavns Kommune, i en pressemeddelelse.

De 27 personer er blevet anholdt efter en stor aktion af Bagmandspolitiet, der har ransaget en række nuværende og tidligere offentligt ansattes private hjem.

De anholdte er mistænkt for at have modtaget bestikkelse i form af gaver som mobiltelefoner, tablets og andet elektronisk udstyr.

Personerne, der typisk er ansat i offentlige IT-afdelinger, er under mistanke for at have fået udstyret af en IT-virksomhed i strid med reglerne for gaver til offentligt ansatte.

Værdien af udstyret har ifølge Statsadvokaten typisk været på mellem 4000 kroner og 50.000 kroner.

Gaverne er eksempelvis modtaget i forbindelse med handler med virksomheden, skriver Bagmandspolitiet i en pressemeddelese.

Også nuværende og tidligere ansatte i blandt andet DSB, Rigspolitiet, Forsvarets Efterretningstjeneste og hos Rigsadvokaten er tirsdag blevet anholdt og har fået deres hjem ransaget. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere