Anonymt tip ledte politiet på sporet i kæmpe dopingsag

En stor sag om ulovlig handel med doping og lægemidler blev opsporet af politiet efter et anonymt tip mod en af de tiltalte.

Et anonymt tip ledte politiet på sporet af to mænd, der er tiltalt for omfattende indkøb og salg af ulovlig doping og lægemidler.

Sådan lyder det fra anklager Andreas Christensen, da han forlægger sagen foran nævningene og dommere i Københavns Byret torsdag.

quote Dels kan man høre de samtaler, der bliver ført over telefonen. Man kan også se de sms-beskeder, der bliver sendt og modtaget

Anklager Andreas Christensen om telefonaflytning af tiltalte

De to mænd på 30 og 36 år er tiltalt for omfattende illegal handel med doping og lægemidler og erkender sig skyldige - men ikke i alle forhold.

Efterforskningen startede i sensommeren 2014, efter Københavns Politi modtog et anonymt tip.

- Vi fik et anonymt tip mod X (den 30-årige tiltalte). Vi satte derfor en aflytning op på X's telefon, forklarer Andreas Christensen om aflytningen ifølge Ritzau og tilføjer:

- Dels kan man høre de samtaler, der bliver ført over telefonen. Man kan også se de sms-beskeder, der bliver sendt og modtaget. 

Doping og kontanter i pakkepost

Politiet finder her flere beskeder fra daværende PostDanmark om, at en pakke er klar til afhentning.

- Det får selvfølgelig politiet til at spekulere over, hvad der er i de her pakker og over den her pakketrafik, siger anklageren ifølge Ritzau.

Herefter overvåger efterforskerne pakketrafikken. Her viser det sig, at der er doping og ulovlige lægemidler i nogle pakker, mens der er kontanter i andre.

quote Det får selvfølgelig politiet til at spekulere over, hvad der er i de her pakker og over den her pakketrafik

Anklager Andreas Christensen om telefonaflytning af tiltalte

Pakkerne leder dem også til den anden tiltalte i sagen.

Efterforskningen kulminerede i sommeren 2015, hvor en håndfuld personer blev anholdt rundt omkring i landet - heriblandt de to tiltalte.

Anklageskriftet er omfangsrigt og indholder hele 17 forhold, hvor mændene er tiltalt for illegal handel med doping og lægemidler, hvor de havde forskellige roller.

Tiltalte nægter halvdelen af forholdene

Den 30-årige mand nægter sig skyldig i otte forhold, mens han delvist eller helt erkender resten af forholdene, han er tiltalt i. Han erkender blandt andet ikke at skulle have lavet markedsføring på internettet.

Den 36-årige erkender, at han har afsendt pakker, som han vidste indeholdt ulovlig doping og lægemidler, men i et langt mindre omgang end beskrevet i anklageskriftet.

Overordnet nægter han at skulle have haft en styrende rolle, og han nægter blandt andet at have stået for markedsføring og at have modtaget betaling for dopingen og lægemidlerne. Han nægter sig skyldig i godt halvdelen af de 17 forhold.

Der er afsat otte retsdage og to reservedage til sagen, der fortsætter ind i midten af marts.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

20_percent

playÉn person anholdt ved demonstration i København

Hærværk overvågningsbilleder Kagefryd Helsingør 112 politi

Politi efterlyser gerningsmand bag politisk motiveret hærværk mod kagebutik

Efterlyst mand

23-årig mand anholdt og sigtet for voldtægt i Nordsjælland

Indsats ved Buresø

Stort samarbejde skal sikre nye brandbiler til Nordsjælland

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere