Annette har halskrave og korset: Bliver sat til at samle skodder op med gribetang

Annette Slivsgaard er i jobafklaringsforløb, hvor hun bliver hentet af en taxi og kørt hen til et praktiksted. Her er hun som regel 10 minutter, så bliver hun hentet af en taxi og kørt hjem igen.

Annette Slivsgaard lever et liv med konstante stærke smerter. Hun er nødt til at gå med både korset og halskrave for at hænge sammen.

- Jeg har tre-dobbelt diskusprolaps. Så nogle gange føles det som om, at jeg har brækket nakken og ikke kan holde på mit eget hovedet, siger Annette Slivsgaard til TV 2 Lorry, da vi møder hende i hendes lejlighed i Brønshøj.

quote Det er spild af ressourcer og det er komplet meningsløst.

Annette Slivsgaard, Brønshøj

Annette Slivsgaard var i 2008 udsat for en voldsom faldulykke som postbud, hvor hun blandt andet fik slået sin hofte skæv og mistede hørelsen på det ene øre.

- Hele min venstre side af kroppen blev helt smadret, siger Annette Slivsgaard.

17 invaliderende fysiske skavanker

Efter arbejdsulykken er lidelserne væltet ned over Annette Slivsgaard i nærmest bibelske dimensioner. Udover adskillige invaliderende fysiske skavanker har hun også flere psykiatriske diagnoser.

Annette Slivsgaards lidelser

Flere læger har i løbet af årene konstateret, at hun har en meget lav og varig nedsat funktionsevne.

Blandt andet skriver en læge i 2017 i en psykiatrisk udredning:

Ud fra den aktuelle beskrevne situation, der har stået på igennem mange år, kan man ikke pege på beskæftigelsesfremmende tilbud, ej heller skånebehov som ville kunne bedre AS’ tilknytning til arbejdsmarkedet.

Annette Slivsgaard ønsker selv en førtidspension, men Københavns Kommune mener ikke at hendes sag er oplyst nok. 

Annette Slivsgaard er i øjeblikket i et 3-måneders jobafklaringsforløb i Københavns Kommune
Annette Slivsgaard er i øjeblikket i et 3-måneders jobafklaringsforløb i Københavns Kommune
Foto: Espen Slavensky - TV 2 Lorry

Derfor bliver hun hver torsdag i tre måneder hentet af en taxi ved sit hjem i Brønshøj og kørt hen til jobprøvning i Emdrup. Turen koster 124 kroner, som det offentlige betaler.

- Det er spild af ressourcer og det er komplet meningsløst. For min sag er fuldt oplyst. Den er faktisk overbelyst. Så der er ingen grund til at trække det hele i langdrag, siger Annette Slivsgaard.

Hendes jobprøvning varer som regel cirka 10 minutter, så ringer Annette Slivsgaard efter en taxi og bliver kørt hjem igen.

Borgmester er tavs

Tidligere er hun blevet sat til at samle cigaretskodder op med en gribetang. En øvelse som er svær at udføre, når man ikke kan kigge ned på sine egne fødder.

Venstres beskæftigelsesborgmester, Cecilia Lonning Skovgaard, havde mandag ikke mulighed for et interview, og hun ønsker heller ikke at udtale sig om konkrete sager. Men Enhedslisten vil godt kommentere Annette Slivsgaards sag.

- Det er fuldstændigt uanstændigt at arbejdsprøve en kvinde, som ikke kan arbejde. Det giver ingen mening, siger Enhedslistens medlem af kommunens Beskæftigelses- og Integrationsudvalg, Gyda Heding, til TV 2 Lorry.

Københavns Kommune er tidligere blevet kritiseret for deres restriktive tolkning af loven om førtidspension. Men de seneste år er antallet af tildelte førtidspensioner og fleksjob steget markant.

Udviklingen i tildeling af førtidspensioner og fleksjob

Men mange syge og svage borgere bliver stadig klemt i systemet mener Enhedslisten.

- Ja, der er nogle overordnede ting som går bedre, hvis man læser statistikkerne. Men der er også en disharmoni mellem alle de henvendelser, som jeg får fra syge borgere og udmeldingen fra beskæftigelsesforvaltningen. Forvaltningen siger, at det går godt, men jeg har bare rigtig mange borgere, som er kommet i klemme, og som ikke er raske nok til nogensinde at komme tilbage på arbejdsmarkedet, siger Gyda Heding.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere