Anmelder: Nyt Noma kan generobre pladsen som verdens bedste

Den tidligere danske michelinrestaurant Noma genåbner torsdag med et nyt koncept i nye lokaler på Refshaleøen.

Når den danske restaurant Noma torsdag genåbner med et nyt koncept efter et års lukning, er det med et kæmpe forventningspres på gryderne.

Restauranten, som er flyttet til nye lokaler på Refshaleøen i København, er nemlig fire gange blevet kåret til verdens bedste - i 2010, 2011, 2012 og 2014.

Noma har dog gode chancer for at indfri forventninger og endnu engang blive kåret af Restaurant Magazine til verdens bedste.

Det mener Ole Troelsø, der er madanmelder for Børsen og formand for Danske Madanmeldere.

- Hvis de leverer en vare, som det vi har været vant til, så tror jeg, at Noma har rigtig store chancer for at blive nummer et igen, siger han.

Jurymedlemmerne holder af restauranten

Det skyldes ifølge Ole Troelsø restauranten og køkkenchef René Redzepis kreativitet samt det, at Noma tidligere har været kåret som verdens bedste. Det gør nemlig vejen til jurymedlemmerne kortere.

- Det, de har foretaget sig indtil nu, har været banebrydende - de har ændret mange ting, og det, at de nu slår ind på en anden kurs, formoder jeg bliver lige så stærkt, som det de har gjort før.

- De har masser af kreativitet, erfaring i at gennemføre, og så har de en meget stor goodwill, så jeg tror godt, at de kan indfri forventningerne, siger han.

Noma 2.0 åbner torsdag i et gammelt graffitiovermalet søminedepot på det yderste af Christianshavns Vold. Der vil man have sin egen køkkenhave. Nomas håndværkere faldt over en gammel stenmur under udgravningerne, hvilket forsinkede renoveringen.
Noma 2.0 åbner torsdag i et gammelt graffitiovermalet søminedepot på det yderste af Christianshavns Vold. Der vil man have sin egen køkkenhave. Nomas håndværkere faldt over en gammel stenmur under udgravningerne, hvilket forsinkede renoveringen.
Foto: Noma

Noma går "tilbage til fremtiden"

Nomas nye koncept indebærer, at der arbejdes anderledes med sæsonerne, end det hidtil har været tilfældet. Det indebærer, at menuen ændres drastisk fra sæson til sæson.

Åbningsmenuen vil være fokuseret omkring havet, fisk og skaldyr fra Skandinavien, som er bedst i de kolde vintermåneder.

I virkeligheden går Noma tilbage i tiden, til noget man gjorde, inden restauranterne fik frysere, forklarer Ole Troelsø.

Man skal dog ikke frygte, at det bliver kedeligt af den grund.

- Jeg tror, at de kommer til at servere noget helt særligt, men hvis de ikke gør det, så bliver de ikke nummer et igen - og så er det lige meget, hvor stor en stjerne René Redzepi er, siger han.

Noma har været dansk gourmet-ikon i et årti

* Restaurant Noma åbnede i 2003 på Christianshavn i København.
 
* Navnet Noma er en sammentrækning af ordene "nordisk" og "mad".
 
* I 2005 fik restauranten sin første michelinstjerne. Noma har siden fået tildelt to michelinstjerner.
 
* I 2017 mistede Noma dog sine stjerner, da den holdte midlertidigt lukket.
 
* I 2010, 2011, 2012 og 2014 blev Noma kåret som verdens bedste restaurant af Restaurant Magazine.

* Noma har igennem årene åbnet flere såkaldte pop-up-restauranter rundt omkring i verden.
 
* Det skete senest i november 2017, hvor Noma åbnede en midlertidig restaurant i den mexicanske kystby Tulum.

/ritzau/

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik