Anklager: Tyv gik målrettet efter filmstjerne

Selv om en polsk mand erkender at have stjålet fra kinesisk stjerne, så tvivler anklageren på hans forklaring.

En 33-årig polsk mand gik målrettet efter den kinesiske filmstjerne Tao Lius hotelværelse i København, da han tidligere på måneden stjal smykker, ure og kontanter for cirka fire millioner kroner.

Det vurderer anklager Michael Hansen fra Københavns Politi. Han vil derfor ikke nødvendigvis lade sagen behandle som en tilståelsessag.

- Jeg er ikke tilfreds med, at manden erkender, at han er fundet i besiddelse af nogle smykker, siger anklageren til Ritzau.

- Vi har ikke taget stilling til, om sagen skal køres som en domsmandssag eller en tilståelsessag. Det, der gør forskellen, er, om vi kan bevise, at det ikke var tilfældigt, at han brød ind på lige præcis dét værelse.

Ved en tilståelsessag er det ifølge anklageren en dommer, som skal lægge til grund, hvad den tiltalte forklarer. Ved en domsmandssag er det derimod domsmænd, som skal lægge til grund, hvad det er mest sandsynligt, der er sket.

Manden har tidligere fortalt, at det var et tilfælde, at han valgte at bryde ind på netop det værelse på First Hotel Kong Frederik, hvor den kinesiske filmstjerne boede, og hvor hun opbevarede de værdifulde genstande.

Manden blev filmet af overvågningskameraer på hotellet, og derfor lykkedes det for politiet at identificere og senere anholde ham ved færgelejet ved Rødbyhavn på Lolland.

Han er stadig varetægtsfængslet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi og beredskab ved gård

Politi og helikopter rykker ud til alvorlig ulykke på gård

skunkgartneri herringløse

Tip fra borger førte til beslaglæggelse af skunkgartneri

Politibil 112

Politi sigter 40 personer for at overtræde forsamlingsforbud

politi undersøger skyderi i ishøj

Politi undersøger muligt skyderi ved haveforening

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere