Ankers sidste rejse: Sådan bliver dagen

I dag, lørdag den 2. april 2016, begiver den folkekære tidligere statsminister sig ud på sin sidste rejse. Anker Jørgensen, som blev 93 år, skal bisættes.

På toppen af Bispebjerg, lige der hvor Tagensvej og Frederiksborgvej mødes i København, ligger Grundtvigs Kirke.

Den pompøse murstensbygning med de dybe hvælvinger, som blev indviet i 1940, leder tankerne mod London og den berømte kirke Westminster Abbey. 

Og intet sted kan egne sig bedre til en socialdemokratisk statsmands begravelse end de rå, gule murstens vidne om arbejdet, der ligger bag bygningsværket og det katedral-lignende udtryk med træk fra gotikken, som giver plads til ophøjede tanker og dybe refleksioner.

Bisættelsen finder sted i dag klokken 13.00, og offentligheden er velkommen.

Der er i alt inviteret 400 gæster, som vil deltage i cermonien og det efterfølgende mindesamvær. Der er i Grundtvigs Kirke plads til 1.300 mennesker, og det forventes, at kirken bliver fyldt.

Program for Anker Jørgensens bisættelse

Efter bisættelsen følger et mindesamvær på spillestedet Vega på Vesterbro. Her er Socialdemokraterne værter i samarbejde med Anker Jørgensens familie.

Ifølge DR forventes der at være taler til samværet mellem 14.30 og 15.30, blandt andet fra Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, og formanden for 3F, Per Christensen. Desuden vil Povl Dissing og Bennyandersen stemme i med et musikalsk indslag.

Også på Vega er offentligheden velkommen.

I aften funder en stor mindehøjtidelighed sted på Christiansborgs sSlotsplads, hvor musikere som Allan Olsen, Peter A.G. og Per Frost vil hylde Jørgensen. Alle er velkomne.