Angriber chefer efter drama om Tivoli-restauranter: Lad os nu komme i sving

Forhandlinger om overenskomst mellem 3F København og stadeholderne i Tivoli Food Hall går alt for trægt, mener fagforeningsformand.

Et sted mellem 100 og 300 mennesker fredag eftermiddag mødt op til juleaktion i Tivoli Food Hall. Foto: 3F

3F København forhandler overenskomst på vegne af medarbejdere i 14 restauranter i Tivoli Food Hall.  Foto: Sara Gangsted - Ritzau Scanpix/arkiv

1 af 2

Det går for langsomt!

Sådan lyder den direkte opsang nu til arbejdsgiverne fra fagforeningen 3F København, der lige nu forhandler overenskomst på vegne af medarbejdere i 14 restauranter i Tivoli Food Hall. 

En konflikt truede julefreden, men blev lige nøjagtigt afværget i december sidste år. I stedet blev medarbejdere og arbejdsgivere i madmekkaet Tivoli Food Hall enige om at igangsætte forhandlinger om en overenskomst.

Planen var at forhandle om en aftale i januar eller februar, men parterne er endnu ikke blevet enige. Det skyldes blandt andet, at Horesta, der repræsenterer stadeholderne i Tivoli Food Hall, og 3F København kun mødes en gang om måneden, mener formanden for sidstnævnte, Bjarne Høpner.

- Vi mødes alt for sjældent, og det er udelukkende, fordi arbejdsgiverne ikke er oppe i kadence, siger Bjarne Høpner til TV 2 Lorry.

TV 2 Lorry har været i kontakt med Horesta, der "takker nej til at svare på Bjarne Høpners kommentar – dette med henvisning til, at vi ikke kommenterer på igangværende forhandlinger," lyder det.

Strejke var på vej

3F København sendte den 7. december et strejke- og blokadevarsel til 14 ud af de 18 restauranter i Tivoli Food Hall. Heriblandt kendte restaurantkæder som Gorms Pizza og Cock’s & Cows. Konflikten skulle træde i kraft 14. december, sagde Bjarne Høpner dengang til Avisen.dk

I november 2017 indledte 3F København manøvrer for at få kollektive overenskomster med de restauranter, der endnu ikke havde tegnet en.

Bjarne Høpner sagde dengang, at forhandlingerne blev trukket i langdrag, og derfor sendte fagforeningen konfliktvarsel til de 14 restauranter. 

Forlystelsesparken Tivoli har intet med forhandlingerne at gøre, da det er de enkelte madsteder, der lejer sig ind i Tivoli Food Hall. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik