Angreb betjente med sten: Nu frigiver politiet billederne

Københavns Politi har netop offentliggjort billeder af 16 mænd, der alle kastede sten efter politiet under den seneste rydning af Pusher Street.

Københavns Politi har torsdag morgen offentliggjort billeder af 16 af personer, der  alle menes at have været med til at angribe ordensmagten med kasteskyts den  17. juni under rydningen af Pusher Street.

Det sker i et forsøg på at identificere de mange gerningsmænd, som politiet endnu ikke kender identiteten på.

I en pressemeddelelse fra Københavns Politi lyder det således fra politikommissær Steffen Thaaning Steffen:

- Det er komplet uacceptabelt at angribe og såre politibetjente, der er i færd med at passe arbejdet med at komme det voldelige og organiserede hashmarked i København til livs. Vi har allerede anholdt og sigtet 13 personer hvoraf 12 er blevet varetægtsfængslet. Men vi vil også gerne have fat i disse 16. Vores håb er naturligvis, at vi sammen med anklagemyndigheden kan overbevise retten om, at der skal sanktioneres hårdt overfor denne type angreb på tjenestemænd i funktion. Det vil forhåbentligt have en præventiv effekt, så vi næste gang, vi bliver bedt om at passe vores arbejde på Christiania, kan gøre det uden at frygte for vores helbred, siger politikommissær Steffen Thaaning Steffensen.

Se videoen af stenkasterne her.

13 personer er allerede sigtet i sagen - 12 af disse varetægtsfængslet. Den sidste har politiet undladt at fremstillet i grundlovsforhør på grund af sygdom.

Ifølge Steffen Thaaning Steffensen har angrebet på betjentene betydet, at en kollega har været sygemeldt i en måned.

- Det er afgørende for os at få fanget disse folk. Adskillige politifolk blev ramt af brosten, hvoraf flere blev hårdt ramt. En har efterfølgende været sygemeldt i en måned, men er heldigvis kommet tilbage på job igen. Udover brosten blev der kastet med ølflasker, spiritusflasker, lægter, metalrør, sten, cykelkæder, røgbomber, og sågar også en folde-ud-skammel. Der blev også affyret fyrværkeri mod politiet i form af romerlys, siger politikommissær Steffen Thaaning Steffensen

i pressemeddelelsen.

Hvis man har oplysninger i sagen, kan man kontakte Københavns Politi på tlf: 114.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Ishøj

playIshøj indtager atter kedelig førsteplads – men kommunen ved nu, hvordan familier smittes

ambulance

Bevidstløs mand reddet op af Øresund

drabet i skoven

Vigtige sms-beskeder i drabssag forsvandt i politiets varetægt

Politibil i uheld

playPolitibil i voldsomt sammenstød

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere