Analytiker: Radikale Venstres borgmesterpost er i fare

Den Radikale borgmester Anna Mee Allerslevs dårlige sager kan meget vel få store konsekvenser for partiet i Københavns Borgerrepræsentation, vurderer TV 2's analytiker Thomas Funding.

Bryllupslokaler, utallige spørgsmål til embedsværket i Københavns Kommune og dårlig arbejdekultur har fået flere medlemmer af det Radikale Venstre til at vende ryggen til partiets spidskandidat Anna Mee Allerslev.

Sagens alvor og dens timing kort før kommunalvalget kan ifølge TV 2's politiske kommentator Thomas Funding få store konsekvenser for partiets virke i Københavns Kommune.

quote De Radikales borgmesterpost var, efter min mening, i forvejen i fare

Thomas Funding, politisk kommentator

- De Radikales borgmesterpost var, efter min mening, i forvejen i fare. Man skal have syv mandater for selv at sikre sig borgmesterposten i Borgerrepræsentationen. Det var præcis det, de fik ved sidste valg, siger Thomas Funding til TV 2 Lorry.

Han påpeger, at partiet Alternativet, der er kommet til siden sidste kommunalvalg, forventes at tage stemmer fra Radikale Venstre. 

Alternativet kan vinde på Radikale Venstres møgsager

- Formodningen er, at de kommer til at at tage stemmer fra Radikale Venstre. Og Anna Mee Allerslev har også haft en række ringe sager som borgmester i Københavns Kommune, siger Thomas Funding og tilføjer:

- Så hun var i forvejen udfordret på, om hun kunne sikre sig sin egen borgmesterpost - og med det, der er sket nu, så bliver det overordentligt svært.

quote Anna Mee Allerslev har også haft en række ringe sager som borgmester i Københavns Kommune

Thomas Funding, politisk kommentator

- Personligt mener jeg, at det ser meget svært ud for hende for at vinde en borgmesterpost i Københavns Kommune. Enten for sig selv - det ser meget svært ud nu - men også i form af en konstitueringsaftale.

Hvis Radikale Venstres valgresultat bliver dårligt i Københavns Kommune, forventer han, at flere andre partier står klar til at overtage stemmerne.

Hvem vurderer du, der bliver styrket, hvis det Radikale får et dårligt valg i København?

- De partier, der er mest nærliggende til at vinde på, at de Radikale ser ud til at få et svært valg ved det kommende kommunalvalg i København, er de partier, der minder om dem.

- Det er SF og i nogen grad Socialdemokratiet, Enhedslisten og så vil jeg sige Alternativet. De kan meget vel gå hen og vinde på det her. 

Radikales borgmesterpost i fare

- Alternativet springer umiddelbart i øjnene i den sammenhæng. Mange af partimedlemmerne udspringer også fra det Radikale Venstre. Så jeg synes, det er nærliggende at kæde de to ting sammen - altså at Alternativet kan vinde på det her, siger Thomas Funding.

quote Alternativet kan vinde på det her

Thomas Funding, politisk kommentator

Et gammelt ordsprog lyder "den ene mands død, er den anden mands brød", og ifølge den politiske kommentator gælder det i høj grad i politik.

- Det ordsprog kan meget vel blive tilfældet for Alternativet. Både på stemmerne og måske også på borgmesterposten.

- Hvis de Radikale mister borgmesterposten i Københavns Kommune, så kan den meget vel gå til Alternativet, siger Thomas Funding.