Anahita sagde job op efter hærværk: Nu langer hun ud efter Københavns politikere

Nye Borgerliges kandidat Anahita Malakian måtte i weekenden sige sit job op efter chikane og hærværk. Hun savner bred politisk støtte efter hetzen.

Anahita Malakian stillede tidligere på året op som folketingskandidat for Nye Borgerlige. Og indtil i søndags bestyrede hun en burgerbar på Ydre Nørrebro.

En kombination, der efter alt at dømme provokerede nogen.

Natten til lørdag blev en rude nemlig knust på burgerbaren. Noget, Anahita Malakian er overbevist om, var politisk motiveret:

- Stedet har ligget der i mange år, og har aldrig været udsat for hærværk. Så det er ret pudsigt, at der bliver kastet ting igennem vinduerne to dage efter, at der bliver skrevet, at vi serverer nazi-burgere, fortæller hun.

Hærværket skete natten til lørdag. Kun få dage efter, det venstreorienterede medie Konfront beskrev Anahita Malakian og burgerbarens menu med ordene ”højreekstremist” og ”nazi-burger” i en artikel.

Allerede søndag tog Anahita Malakian konsekvensen af chikanen og sagde sin stilling op. 

Mangler støtte fra københavnske borgmestre

På Facebook skrev hun, at opsigelsen skete af hensyn til hendes kollegaer, og at hun i øvrigt ikke havde yderligere kommentarer.

Men nu stiller hun sig alligevel frem og fortæller, hvordan hun har savnet opbakning fra de københavnske politikere.

 
 

- Der er nogle få folketingspolitikere, der har været ude og give mig deres støtte. Og det betyder rigtig meget. Men jeg synes, det er lavt, at de lokale politikere i København ikke siger et ord om det her, når det sker i deres egen by, siger hun og fortsætter:

- Vores borgmestre siger, at København skal være en tryg by at færdes i. Men jeg føler mig ikke tryg her. Og hvis det var en butik i Greve, hvor medarbejderne var blevet udsat for det her, er jeg sikker på, at borgmesteren havde sagt, at sådan skulle det ikke være i deres by. Men her i København er der kun en meget tavs summen, fortæller Anahita Malakian.

quote Når man tænker på, hvor alvorlig sagen er, synes jeg, der er for få, der har forsvaret Anahita Malakian

Lars Aslan Rasmussen

Lars Aslan: Det er en sygdom i samfundet

Blandt de politikere, meningsdannere og debattører, der undervejs i forløbet rent faktisk har støttet Anahita Malakian offentligt, er Lars Aslan Rasmussen, der er medlem af Folketinget for Socialdemokratiet.

Og han er enig i, at der er for få politikere, der har bakket Anahita Malakian op:

- Når man tænker på, hvor alvorlig sagen er, synes jeg, der er for få, der har forsvaret Anahita Malakian. Det er en sygdom i samfundet, hvis du ikke kan arbejde et sted, fordi du har stillet op til et demokratisk valg, forklarer han.

Han har løbende forsøgt at få flere politikere i tale om sagen:

- Hvor er eksempelvis kulturborgmesteren i København (Franciska Rosenkilde, red.), som bevillingerne hører under?, siger han til B.T.

Også Anahita Malakian savner, at borgmestrene melder sig på banen:

- Jeg savner opbakning fra Frank Jensen, der siger, at København skal være en tryg by at færdes i. Og jeg savner opbakning fra borgmesteren fra Venstre, Cecilia Lonning-Skovgaard (Beskæftigelses- og integrationsborgmester, red.), der ikke går ud og beskytter sine erhvervsdrivende, siger hun. 

 
 

Ingen støtteerklæringer fra borgmestre

TV 2 Lorry har kontaktet samtlige af de københavnske borgmestres pressetjenester.

To borgmestre var udenlands og derfor ikke i stand til at udtale sig, lød meldingen. Én borgmester er syg med influenza.

Kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Alternativet) ønskede ikke at stille op til interview eller kommentere på den konkrete sag, men udtaler i et skriftligt svar til TV 2 Lorry i en generel vending:

- Jeg tager på det skarpeste afstand til alle former for vold og hærværk.

Overborgmester Frank Jensen (Soc.dem.), børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (Soc.Dem.) og socialborgmester Mia Nyegaard (RV) er i skrivende stund endnu ikke vendt tilbage med endeligt svar på henvendelserne.

Andre har sat sig ved tastaturet

Mens de københavnske borgmestre ifølge Anahita Malakian har nølet i sagen, har der dog været opbakning fra andre kanter.

Allerede den 3. oktober lagde boligminister Kaare Dybvad et billede op på sin Facebook-profil, hvor han står sammen med Anahita Malakian efter at have brugt sin frokostpause på burgerbaren.

Siden hen fulgte socialdemokraten Yildiz Akdogan trop, og lagde et opslag op på sin Facebook-profil, hvor hun skrev, at hun langt fra er enig med Anahita politisk, men at hun "til enhver tid vil forsvare hendes ret til at drive sin restaurant på Nørrebro". 

Også Pelle Dragsted, der er folketingsmedlem for Enhedslisten har involveret sig i sagen på Facebook:

- Der er intet venstreorienteret i at forsøge at ramme politiske modstandere på deres levebrød i deres private beskæftigelse, skrev han. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik