Ammedebat deler læserne: Am da jeres børn – bare ikke her

Ammedebat deler folk i to lejre, dem som mener det er i orden at amme, hvor som helst. Og dem, der synes det er grænseoverskridende.

Weekendens hidtil mest debatterede emne på TV 2 Lorrys Facebookside er uden tvivl sagen om de seks kvinder, der lørdag valgte at fællesamme deres børn foran alle de forbipasserende på Københavns Hovedbanegård.

- Vi gør det, fordi der er rigtig mange mødre, der er nervøse for at komme ud i offentligheden, når de skal amme deres barn, forklarede Liv Jønsson, en af initiativtagerne til fællesamningen.

I skrivende stund har debatten medført knap 1000 kommentarer, knap 400 delinger og mere end 7000 tilkendegivelser, hvoraf langt de fleste enten synes godt om, elsker og kommenterer positivt om kvindernes amme-aktion i det offentlige rum.

"Søg psykolog-hjælp"

- Busserne må gerne køre rundt med bryster på siden. Men nej føj. En mor som ammer sit barn. Puha! kom ind i kampen. Dem der synes det klamt bør virkelig søge psykolog hjælp! Det er jo JER den er gal med!!, skriver Maria Christensen.

- Det smukkeste og mest naturlige, hvis man altså har mælk i brysterne til sit barn. Jeg kan ikke lade være med at smile og blive varm i hjertet, når jeg ser et barn ligge ved sit mors bryst, for at blive mæt og få tryghed, skriver Dorte Baundal, mens Anja Dartling skriver:

 
 
Foto: Milena Wimmer - TV 2 Lorry

- Ej folk er simpelthen for emsige. Kig den anden vej, hvis det er så slemt. Det er amning af små børn, ikke kønsdele/bleskiftning/sex og hvad I ellers sammenligner med. Selvfølgelig skal kvinder have lov til at amme deres børn i offentligheden. Selvfølgelig skal børnene have dem (allersundeste) mad og tryghed. Selvfølgelig skal kvinder kunne tage ud med deres børn, og deltage i livet. Og selvfølgelig skal alle andre klappe kaje, det handler ikke om jer.

"Vi vil ikke se jeres brystvorter"

Men det er ikke alle, der mener, det er i orden at amme sit barn foran alle mulige fremmede mennesker på et offentlig sted, som på en café, i bussen, i butikken - eller som tilfældet lørdag på en travl banegård.

- Ej stop nu med amnings-pjat hele tiden. Det generer mig ikke det mindste at kvinder ammer i offentligheden, men sådanne rødstrømpe-klubber der, det er altså lidt pinligt, skriver Carina Hansen.

- Suk.... Amning er naturligt, ja men hold det dog til privaten eller gør det diskret. Der er absolut ingen grund til at resten af os skal være en del af noget så privat og intimt, skriver Christine Pizzi.

- Jeg har intet imod at de ammer i offentligt rum. Det er mere at se nøgenhed. En brystvorte. Jeg har et råd. Hav et sjal med til at dække lidt. Så er jeg ligeglad med resten, skriver Pernille Gade, mens Anders Madsen sender en bredside mod mødre generelt.

Deltag selv i debatten

- Kvinder med børn er uden for pædagogisk rækkevidde. De kan simpelthen ikke forstå at deres børn kun er noget for dem og ikke interesserer andre. For min skyld kan de amme lige hvor de vil så længe de ikke forlanger særlige hensyn eller gør et stort nummer ud af det at være kvinde og nu mor.

Og så er der dem, der vælger at se humoristisk på det som Allan Hemmingsen herunder:

- De kan for min skyld amme i et TV-studie, imens de læser nyhederne op, men af alle steder i verden, er hovedbanegården nok det sidste sted, jeg ville indtage min frokost. Babyer, kræv jeres ret, forlang ordentlige kantineforhold..NU !!.

Ovenstående citater er kun et lille udpluk af debatten, som du selv kan deltage i her.

 

 

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Mangel på servicehunde

playMangel på servicehunde rammer Mathias: "Jeg frygter, at hunden ikke kommer"

20180419-170125-l-1920x1277we.jpg

Supermarked har problemer med unge uden mundbind - sender appel til forældre

Udklipmurer fra Brøndby

Murer fra Brøndby får lov at blive i Danmark, mens klagesag behandles

Fakkeloptog Helsingør

Hundredvis af borgere støttede caféejer i fuldstændig stilhed

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere