Amerikansk kunstner farvelægger København

Den verdenskendte amerikanske streetart-kunstner Kenny Scharf er i disse dage ved at forvandle grå og triste husgavle i København til kunst.

Foto: Leif Danielsen - TV 2 Lorry

Rigtig mange af hovedstadens husgavle trænger til en kærlig hånd. De grå og nedslidte gavler har brug for lidt mere farve. Og hvem bedre til opgaven end en verdenskendt streetart-kunstner til den opgave. 

I dag var kunstneren på Griffenfeldtsgade på Nørrebro i København for at give den grå gavl mere liv. Og som du kan se i videoen, så lykkedes den mission.

00:34 Luk video

Den verdenskendte maler er ankommet på initiativ af kurator og kunstsamler Jens-Peter Brask.

Gavlen på Nørrebro er den seneste i en lang række af gamle grå gavle, der efterhånden har fået et friskt pust. Sidste år malede kunstneren Retna tre gavle i København, og før det har kunstnere som Zusa og Peter Birk også været forbi med spraudåsen.

Læs også Endelig åbner havnen: Nu er vandet fri for lort

Kunstnerne er betalt af Københavns Kommune.

Den 59-årige Kenny Scharfs arbejde er præget af en opvækst i kølvandet på 2. Verdenskrig. Hans kunstværker har ofte elementer fra TV, popikoner og popkultur i sig såsom The Flintstones eller karikaturer af den amerikanske middelklasse i et postdommedagsmiljø. Han har i slut-halvfjerdserne udstillet sine værker på Museum of Modern Art i New York. 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?