Amerikansk kunstner farvelægger København

Den verdenskendte amerikanske streetart-kunstner Kenny Scharf er i disse dage ved at forvandle grå og triste husgavle i København til kunst.

Rigtig mange af hovedstadens husgavle trænger til en kærlig hånd. De grå og nedslidte gavler har brug for lidt mere farve. Og hvem bedre til opgaven end en verdenskendt streetart-kunstner til den opgave. 

I dag var kunstneren på Griffenfeldtsgade på Nørrebro i København for at give den grå gavl mere liv. Og som du kan se i videoen, så lykkedes den mission.

 

Den verdenskendte maler er ankommet på initiativ af kurator og kunstsamler Jens-Peter Brask.

Gavlen på Nørrebro er den seneste i en lang række af gamle grå gavle, der efterhånden har fået et friskt pust. Sidste år malede kunstneren Retna tre gavle i København, og før det har kunstnere som Zusa og Peter Birk også været forbi med spraudåsen.

Kunstnerne er betalt af Københavns Kommune.

Den 59-årige Kenny Scharfs arbejde er præget af en opvækst i kølvandet på 2. Verdenskrig. Hans kunstværker har ofte elementer fra TV, popikoner og popkultur i sig såsom The Flintstones eller karikaturer af den amerikanske middelklasse i et postdommedagsmiljø. Han har i slut-halvfjerdserne udstillet sine værker på Museum of Modern Art i New York. 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

fangekoret

playVideo: Tidligere indsatte overrasker Louise efter 25 år bag tremmer

Lysfestival5

playJesper er lysets mester – også udlandet har fået øje på ham

Dragør lodstårn

Over 100 år gammelt vartegn i fare for at rådne op

De Ukendte Danmarksmestre - Morten Junge Olsen - Petanque

playDanmarksmestre i petanque er bedste venner og sigter efter VM

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere