Amalie fra Amager kåret som Årets Cykelrytter

Amalie Dideriksen er kåret som Årets Cykelrytter 2016. Hun fik prisen for sin VM-sejr i landevejs-cykling.

Efter et succesfyldt år kan Amalie Dideriksen nu kalde sig årets bedste danske cykelrytter.

Den 20-årige rytter modtog torsdag prisen Årets Cykelrytter 2016 for sin VM-sejr i landevejscykling i oktober, skriver Ritzau.

TV 2 Lorry var med, da Danmarks første kvindelige verdensmester i cykling i oktober vendte hjem og blev fejret i barndomsklubben på Amager. 

Sæsonen, der resulterede i, at Amalie Dideriksen får prisen, gik ifølge hende selv over al forventning.

- Mit store mål i starten af sæsonen var at komme med til OL og gøre det godt der. Jeg blev så femmer og fortsatte formen og endte med at tage en VM-titel. Det har helt klart været den største sæson i min karriere, siger Amalie Dideriksen til Ritzau. 

Det er anden gang, Dideriksen vinder prisen. I 2013 blev hun kåret som Danmarks bedste cykelrytter, efter at hun vendte hjem som verdensmester i linjeløb for juniorer.

Den regnbuefarvede VM-trøje blev i 2016 taget med hjem fra Qatar, på trods af at Dideriksen under landevejsløbet styrtede med 45 kilometer til målstregen. Her blev hun hjulpet tilbage i feltet af de to øvrige danske ryttere, Julie Leth og Cecilie Uttrup.

Amalie Dideriksen kan se tilbage på et år, hvor hun ud over VM-titlen også fik en femteplads i kvindernes omnium under OL i Rio og gjorde rent bord til DM i banecykling. Her blev hun firdobbelt danmarksmester.

Det er kollegerne samt ledere under Danmarks Cykle Union, der har stemt og valgt den bedste rytter i det forgangne år. Prisen er den største hæder, der kan tilfalde en cykelrytter i Danmark.

Ud over Amalie Dideriksen var Jakob Fuglsang (OL-sølvvinder landevej), 4000-meter-holdet på bane (VM- og OL-bronze), Annika Langvad (verdensmester MTB XCO og to World Cup-sejre) samt Magnus Cort Nielsen (etapesejre i Vuelta À España og Postnord Danmark Rundt) også nomineret til prisen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

20_percent

playHæderkronet boldklub venter spændt på mulig genåbning: "Det betyder jo alt"

ipiccy_image

playTvillingebrødre på glatis: Hockeyfamilie lavede egen bane i baghaven

20180408-132422-L-1920x1277we

København vil være verdens mest aktive storby

Nicklas Bendtner

Bendtner er blandt strandede danskere i Dubai

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere