Amagerforbrændingen skal blæse røgringe

Bjarke Ingels har fået en ny ide - nu vil han etablere en damprings-generator på toppen af Amagerforbrænding. Der skal blæses røgringe over København.

Byggeriet af Amager Ressource Centers forbrændingsanlæg til 4 mia. kr er i fuld gang og finansieringen af skibakken på toppen af byggeriet er næsten på plads. Nu søger arkitektfirmaet BIG via crowdfunding penge til en installation, der skal blæse røgringe ud over København.

Verdens første damprings-generator vil blæse en røgring ud på himlen for hvert ton CO2, der afbrændes på forbrændingsanlægget. Formålet med røgringen er at få københavnerne til at se, hvilken indflydelse vi har på verden omkring os.

Se crowdfundingen til projektet her.

Sammen med Jakob Lange er BIG i gang med at designe sin tredje og sidste generator prototype, der skal bevise at teknologien også vil virke i en større skala. Ud over Jakob Lange samarbejder BIG også med Peter Madsen's Rumlaboratorium og DTU på projektet.

For nuværende har 70 personer støttet via crowdfundingen, og det er lykkedes BIG og Jakob Lange at hente 3.031 dollars hjem. Målet er 15.000 dollars.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Dragør lodstårn

Over 100 år gammelt vartegn i fare for at rådne op

De Ukendte Danmarksmestre - Morten Junge Olsen - Petanque

playDanmarksmestre i petanque er bedste venner og sigter efter VM

def_thumb,50_percent

playOplev i weekenden: Lav mad over åben ild

dining week

Populær madfestival frygtede storm efter udskydelse

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere