Amager har fået sin helt egen klimafestival

Søndag løb en ny klimafestival af stablen på Amager. Her kunne man blive klogere på, hvordan man kan sætte et grønt fingeraftryk på fremtiden.

Demonstrationer for klima og demokrati er med tiden blevet hyppige fænomener. Men det var alligevel en unik en af slagsen, der søndag blev holdt på Amager i København.

Der var nemlig tale om den allerførste udgave af en ny klima-og demokratifestival på øen.

Festivalen sætter fokus på, hvordan de demokratiske institutioner på forskellige niveauer – fra lokalt til globalt – har betydning for vores klimapolitik, og hvordan man både i hverdagen og gennem demokratiske fællesskaber kan gøre en forskel for klima og miljø.

Der blev andet fokus på bæredygtighed gennem genbrug af eksempelvis af tøj.
Der blev andet fokus på bæredygtighed gennem genbrug af eksempelvis af tøj.
Foto: TV 2 Lorry

- Vi skal have styr på klimaforandringerne. Man siger, vi har 12 år til det, og derfor er det fedt at kunne sætte fokus på det, samtidig med at vi sætter fokus på demokratiet, siger SF-politikeren Rikke Lauritsen til TV 2 Lorry.

Lokale ildsjæle står bag

Hun er en af flere lokalpolitiske ildsjæle fra henholdsvis Amager Øst og Vest Lokaludvalg og Miljøpunkt Amager, som har kastet sig ud i at arrangere festivalen, der præsenterer både lokale og globale bæredygtighedsindsatser samt de demokratiske niveauer fra lokaludvalgene til Europa-Parlamentet, hvor FNs bæredygtighedsmål også spiller ind.

- Vi forsøger at gøre det konkret i forhold til, hvad man gøre selv, og hvad man kan kræve af politikerne. Vi kan gøre rigtigt meget selv. Vi kan lade være med at købe flaskevand hele tiden, og vi kan lade være med at bruge sugerør. Og når man kan gøre det selv, kan man også gøre det på politisk niveau. Det handler om at handle på alle processer. Derfor er det også så fedt at se, at der er så mange, der bakker op i dag og har fået det til at lykkedes, siger Rikke Lauritsen.

Rikke Lauritsen er en af medarrangørerne.
Rikke Lauritsen er en af medarrangørerne.
Foto: TV 2 Lorry

På festivalen var der workshops, debatter, happenings, boder, musik, events og leg for børn og voksne. Mød blandt andre Cyklistforbundet, Det Økologiske Råd, NOAH, Nyt Europa, Plastikpose-frit Amager og politikere fra forskellige partier og institutioner. Der var desuden mad og drikke fra lokale producenter og butikker.