Amager Fælled: Overborgmester svarer på kritik

Overborgmester Frank Jensen afviser at tale med to tunger når det handler om at bevare Amager Fælled.

Det store københavnske byggeprojekt, Amager Fælled Kvarteret, har længe været et varmt emne.

Området, der er på 19 hektar, er den sidste del af Ørestad, der skal bebygges. Kvarteret ligger nord for Vejlands Allé og grænser op til Grønjordssøen.

Til stor frustration for mange, der mener, man dermed ødelægge en unik del af Amager Fælled, hvoraf en stor del er fredet.

Læs også: Sjælden og vild orkidé fundet på Amager Fælled

I et læserbrev har Københavns bygge- og teknikborgmester, Morten Kabell, angrebet overborgmester Frank Jensen for enten at have dårlig hukommelse eller tale med to tunger, når det handler om Amager Fælled.

I læserbrevet sætter Morten Kabell spørgsmålstegn ved, hvor højt bevaringen af Amager Fælled i virkeligheden står på Frank Jensens politiske prioriteringsliste. 

Det sker med henvisning til, at socialdemokraterne på Københavns Rådhus har stemt for at bevilge seks mio. kroner til de forundersøgelser, der er nødvendige for planlægningen af en havnetunnel, der skal have op- og nedkørselsramper på Amager Fælled.

Den kritik svarer overborgmesteren nu på.

I et læserbrev i Berlingske skriver Frank Jensen mandag, at det er forkert at beskylde ham for at tale med to tunger.  Han understreger, at han vil bevare Amager Fælled som et attraktivt, bynært naturområde.

- Hvis der en dag skal bygges en østlig  omfartsvej, skal det ske på en måde, så Amager Fælled fortsat er et skønt naturområde, når vejen står færdig. En østlig omfartsvej er ikke et københavnerprojekt, men har national betydning, skriver Frank Jensen.

Ifølge Frank Jensen har socialdemokraterne støttet vejplanerne økonomisk for at sikre sig , at de københavnske interesser bliver varetaget.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Lauritz Lindboe Wind overfald blurred

playS vil give voldsdømte karantæne fra barer om natten

amdisenogbjørstorp

"Et forsøg på snyd" før drama-valg i S: Samme kreditkort oprettede 33 medlemskaber

20160309-162009-3-1920x1281we

Gentoftes stemmesluger tjekker ud - nu kaster de andre sig over byttet

Hans Toft 2018

Går af efter 28 år som borgmester: ”Han symboliserede det kommunale Konservative”

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere