Amager Fælled: Overborgmester svarer på kritik

Overborgmester Frank Jensen afviser at tale med to tunger når det handler om at bevare Amager Fælled.

Amager Fælled Kvarteret Foto: By & Havn

Overborgmester Frank Jensen Foto: TV 2 Lorry

1 af 3

Det store københavnske byggeprojekt, Amager Fælled Kvarteret, har længe været et varmt emne.

Området, der er på 19 hektar, er den sidste del af Ørestad, der skal bebygges. Kvarteret ligger nord for Vejlands Allé og grænser op til Grønjordssøen.

Til stor frustration for mange, der mener, man dermed ødelægge en unik del af Amager Fælled, hvoraf en stor del er fredet.

Læs også: Sjælden og vild orkidé fundet på Amager Fælled

I et læserbrev har Københavns bygge- og teknikborgmester, Morten Kabell, angrebet overborgmester Frank Jensen for enten at have dårlig hukommelse eller tale med to tunger, når det handler om Amager Fælled.

I læserbrevet sætter Morten Kabell spørgsmålstegn ved, hvor højt bevaringen af Amager Fælled i virkeligheden står på Frank Jensens politiske prioriteringsliste. 

Det sker med henvisning til, at socialdemokraterne på Københavns Rådhus har stemt for at bevilge seks mio. kroner til de forundersøgelser, der er nødvendige for planlægningen af en havnetunnel, der skal have op- og nedkørselsramper på Amager Fælled.

Den kritik svarer overborgmesteren nu på.

I et læserbrev i Berlingske skriver Frank Jensen mandag, at det er forkert at beskylde ham for at tale med to tunger.  Han understreger, at han vil bevare Amager Fælled som et attraktivt, bynært naturområde.

- Hvis der en dag skal bygges en østlig  omfartsvej, skal det ske på en måde, så Amager Fælled fortsat er et skønt naturområde, når vejen står færdig. En østlig omfartsvej er ikke et københavnerprojekt, men har national betydning, skriver Frank Jensen.

Ifølge Frank Jensen har socialdemokraterne støttet vejplanerne økonomisk for at sikre sig , at de københavnske interesser bliver varetaget.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik