Amager Bryghus hædres med fornem ølpris

Grundlæggerne af Amager Bryghus Jacob Storm og Morten Valentin Lundsbak har modtaget Den Danske Ølpris 2018 for deres ølserie om de syv dødssynder.

"Med øl fra Amager Bryghus er vi i den inderste kerne af ølrevolutionen. Det er umuligt at tale om den danske ølrevolution uden at nævne Amager Bryghus."

quote  Danske Ølentusiaster kan vi ikke komme i tanke om en bedre måde til at takke jer på, end ved at give jer foreningens fornemste pris - Den Danske Ølpris 2018

Hans Peter Jepsen, Landsformand, Danske Ølentusiaster

Sådan lød ordene fra landsformand i Danske Ølentusiaster Hans Peter Jepsen, da foreningen overrakte Den Danske Ølpris 2018 til grundlæggerne af Amager Bryghus.

- I Danske Ølentusiaster kan vi ikke komme i tanke om en bedre måde til at takke jer på, end ved at give jer foreningens fornemste pris - Den Danske Ølpris 2018, lød de rosende ord fra landsformanden.

Danske Ølentusiaster uddeler Den Danske Ølpris til en person/virksomhed, som har gjort sig positivt bemærket med arbejdet for udbredelse af kendskabet til det gode øl i Danmark og/eller internationalt.

Prisen uddeles én gang om året.

quote Undervejs i jeres hvileløse udforskning af nye typer øl, er det ovenikøbet lykkedes jer at brygge nogle nyklassiske, danske øl, som er et must for mange ølentusiaster.

Hans Peter Jepsen, Landsformand, Danske Ølentusiaster

Jacob Storm og Morten Valentin Lundsbak har især imponeret med deres ølserie "Sinners", der består af i alt syv øl som repræsenterer de syv dødssynder. 

Amager Bryghus blev grundlagt i år 2007 og øllen "Hr. Frederiksen" har blandt andet ligget på top 50-listen over de bedste øl i verden ifølge RateBeer. 

- Undervejs i jeres hvileløse udforskning af nye typer øl, er det ovenikøbet lykkedes jer at brygge nogle nyklassiske, danske øl, som er et must for mange ølentusiaster: Jeg vil nøjes med at fremhæve én øl. "Hr. Frederiksen", en imperial stout, siger Hans Peter Jepsen til de to grundlæggere af Amager Bryghus.

Alle øl fra Amager Bryghus brygges i et nyt, stort bryghus, der, som det gamle, ligger på Amager. I dag eksporteres omkring 70 procent af alle deres øl til udlandet.'

 
 
Foto: Linda Kastrup / Ritzau Scanpix

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Set fra Nørrebro

Fra skumle hjørner til genbrugsgranit: Sådan skal Nørrebro-plads se ud

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere