Amager Bryghus hædres med fornem ølpris

Grundlæggerne af Amager Bryghus Jacob Storm og Morten Valentin Lundsbak har modtaget Den Danske Ølpris 2018 for deres ølserie om de syv dødssynder.

Foto: Linda Kastrup - Scanpix

"Med øl fra Amager Bryghus er vi i den inderste kerne af ølrevolutionen. Det er umuligt at tale om den danske ølrevolution uden at nævne Amager Bryghus."

 Danske Ølentusiaster kan vi ikke komme i tanke om en bedre måde til at takke jer på, end ved at give jer foreningens fornemste pris - Den Danske Ølpris 2018

Hans Peter Jepsen, Landsformand, Danske Ølentusiaster

Sådan lød ordene fra landsformand i Danske Ølentusiaster Hans Peter Jepsen, da foreningen overrakte Den Danske Ølpris 2018 til grundlæggerne af Amager Bryghus.

- I Danske Ølentusiaster kan vi ikke komme i tanke om en bedre måde til at takke jer på, end ved at give jer foreningens fornemste pris - Den Danske Ølpris 2018, lød de rosende ord fra landsformanden.

Danske Ølentusiaster uddeler Den Danske Ølpris til en person/virksomhed, som har gjort sig positivt bemærket med arbejdet for udbredelse af kendskabet til det gode øl i Danmark og/eller internationalt.

Læs også Danmarks bedste nye øl kommer måske fra Amager: Se den her

Prisen uddeles én gang om året.

Undervejs i jeres hvileløse udforskning af nye typer øl, er det ovenikøbet lykkedes jer at brygge nogle nyklassiske, danske øl, som er et must for mange ølentusiaster.

Hans Peter Jepsen, Landsformand, Danske Ølentusiaster

Jacob Storm og Morten Valentin Lundsbak har især imponeret med deres ølserie "Sinners", der består af i alt syv øl som repræsenterer de syv dødssynder. 

Amager Bryghus blev grundlagt i år 2007 og øllen "Hr. Frederiksen" har blandt andet ligget på top 50-listen over de bedste øl i verden ifølge RateBeer. 

- Undervejs i jeres hvileløse udforskning af nye typer øl, er det ovenikøbet lykkedes jer at brygge nogle nyklassiske, danske øl, som er et must for mange ølentusiaster: Jeg vil nøjes med at fremhæve én øl. "Hr. Frederiksen", en imperial stout, siger Hans Peter Jepsen til de to grundlæggere af Amager Bryghus.

Læs også Her går det galt: Journalist plasket til med øl-gær

Alle øl fra Amager Bryghus brygges i et nyt, stort bryghus, der, som det gamle, ligger på Amager. I dag eksporteres omkring 70 procent af alle deres øl til udlandet.'

  Foto: Linda Kastrup / Ritzau Scanpix

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik