Amager Bio skærper sikkerheden op til koncert

Eagles of Death skulle have spillet i Amager Bio sidste år, men aflyste på grund af terrorangrebet i Frankrig. Nu spiller de under skærpet sikkerhed.

Torsdag får fans endelig lov til at se bandet Eagles of Death i Amager Bio. Bandet skulle ellers have spillet sidste år, men koncerten blev aflyst efter angrebet på koncertstedet Bataclan i Paris.

Under koncerten i Paris, der udviklede sig til en massakre, skød og dræbte fire bevæbnede militante islamister 90 personer.

Angrebet på Eagles of Death-koncerten den 13. november var en del af et større angreb mod Paris, hvor 130 personer blev dræbt.

Mange fans har set frem til koncerten, men det bliver også en koncert, hvor der er øget fokus på sikkerheden.

Spillestedet Amager Bio har været i kontakt med politiet, og ordensmagten har rådgivet om, at sikkerheden skal hæves. I et samarbejde med PET har politiet vurderet, om koncerten er et mål for nye angreb.

 - Vi har selvfølgelig kigget på, hvad der er sket i Paris, og vurderet hvad der kunne tilskrives selve orkesteret, siger Jens Jespersen fra Københavns Politi.

 Ifølge Københavns Politi er koncerten 'ikke mere et terrormål end så mange andre arrangementer i København.' Men alligevel vil der blive taget forholdsregler.

Der bliver sat sikkerhedsmæssige foranstaltninger i værk. Hvad de går ud på, vil Jens Jespersen ikke løfte sløret for af sikkerhedsmæssige årsager.

 - Men vi vil gøre mere, end hvad vi normalt gør ved en koncert i Amager Bio, lyder det.

 Koncerten i København er langt fra den første koncert, som bandmedlemmerne Jesse Hughes og Josh Homme har spillet siden angrebet i Paris.

Siden februar har bandet været på turné i Europa og har ved flere lejligheder fortalt om tragedien på Bataclan.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

def_thumb,50_percent

playOplev naturen: Snit skovens grene til legetøj

Sankt Hans hospital

Milliondonation skal hjælpe rekreativ have på vej

Skærmbillede 2021-05-10 kl. 08.56.31

playSvend Brinkmann: "Det er befriende, at vi ikke kan alt"

cykelturisme fjordlandet

Uudnyttet potentiale: Tre kommuner satser stort på cykelturisme

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere