Alternativet har alligevel ikke valgt borgmesterpost i København

Der er interne stridigheder om, hvilken borgmesterpost Alternativet skal gå efter i København.

Alternativet blev det tredjestørste parti i København og har sikret sig en borgmesterpost i hovedstaden. Den politiske aftale mellem partierne på rådhuset betyder, at Alternativet kan vælge borgmesterpost som nummer fire.

Det fik onsdag morgen Alternativet til at skrive på twitter, at spidskandidat Niko Grünfeld "har sikret Alternativet posten som kultur- og fritidsborgmester i Kbh."

Men det er langt fra sikkert, at det kommer til at ske. Det skriver Avisen.dk. 

Kæmpe med næb og kløer

Det er de seks medlemmer, som Alternativet får valgt i Borgerrepræsentationen, der afgør valget af borgmesterpost. Det bekræfter Alternativet i København over for Avisen.dk.

Og bliver Troels Christian Jakobsen valgt til en af de seks poster, vil han kæmpe med næb og kløer for, at partiet ikke vælger posten som kultur- og fritidsborgmester, men i stedet går efter posten som beskæftigelses- og integrationsborgmester.

- Jeg er ikke i tvivl om, at vi bør vælge posten som beskæftigelseborgmester. Det er et område, der sejler, og der er behov for, at det politiske fokus og bevillinger bliver løftet, siger han til Avisen.dk. 

"Lad den ikke gå til Venstre"

Hvis Alternativet takker nej til at blive beskæftigelsesborgmester og i stedet kaster sig over kulturen, som partiet altså har talt om, vil det med stor sandsynlighed betyde, at Venstres Cecilia Lonning-Skovgaard bliver beskæftigelsesborgmester. Og det er netop det, der får Troels Christian Jakobsen op i det røde felt.

- For mig personligt vil det være en katastrofe. Mange af de udsatte og reformramte vil have det på samme måde. Jeg håber, at de kandidater, der bliver valgt ind, vil vise social samvittighed og ikke lade den gå til Venstre, siger Troels Christian Jakobsen til Avisen.dk.

Se tweetet fra Alternativet tidligt onsdag morgen her: 

SÅDAN FORDELES BORGMESTERPOSTERNE I KØBENHAVN

Socialdemokratiet får overborgmesterposten
Enhedslisten får lov til at vælge post nummer to
Socialdemokratiet får også lov til at vælge post nummer tre
Alternativet får lov til at vælge post nummer fire
Venstre får som det eneste borgerlige parti lov til at vælge post nummer fem
Radikale Venstre får lov til at vælge post nummer seks
SF får lov til at vælge post nummer syv

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik