Almene boliger på vej til Nordhavn – på trods af konkurs

Boligselskabet Domea København opfører 107 almene kvalitetsboliger i Københavns Nordhavn. Nu har byggeriet Orienten fået ny hovedentreprenør.

Der er 107 almene boliger på vej til Københavns Nordhavn.

Byggeriet Orienten bliver de første almene boliger i Københavns Nordhavn og forventes at stå færdige i slutningen af 2019.

Men i starten af december 2018 gik den daværende hovedentreprenør Daurehøj Erhvervsbyg konkurs.

Nu har boligselskabet Domea København, som opfører de nye boliger, indgået en aftale med JCN Bolig, som bliver ny hovedentreprenør på Orienten. Det skriver Domea i en pressemeddelelse.

quote En konkurs hos hovedentreprenøren har store konsekvenser. Ikke mindst for et alment byggeri, hvor økonomien er stramt styret

Charlotte Nørbak, byggechef i Domea.dk

Byggeriet bliver forsinket nogle få måneder

Da den forrige hovedentreprenør gik konkurs i december, stod rå-huset til Orienten næsten færdigt, og byggeriet fulgte tidsplanen. Nu er der fundet en ny hovedentreprenør, og forsinkelsen er kun begrænset til nogle få måneder.

- Jeg er glad for den store fleksibilitet, som parterne har udvist i processen med at finde en løsning. Aftalen, som Boligselskabet Domea København har indgået med JCN Bolig, får minimale konsekvenser for de færdige boliger, siger Charlotte Nørbak, byggechef i Domea.dk, som er byggeforretningsfører på projektet i Københavns Nordhavn.

JCN Bolig er på byggepladsen i gang med at lukke rå-huset, og en ny projektplan for byggeriet er nu klar.

- En konkurs hos hovedentreprenøren har store konsekvenser. Ikke mindst for et alment byggeri, hvor økonomien er stramt styret, og fordi vi gerne vil skabe kvalitetsboliger til en lavere husleje. Derfor har vi knoklet på højtryk for at finde en god løsning, siger Charlotte Nørbak.

Om Orienten:

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Eurojackpot

Lottovinder fik besked om gigantgevinst i bilen

penge.jpg

Heldig kartoffel får fyldt tegnebogen: Vandt 310.785.127 kroner

Line Baun Danielsen

Nul erstatning i Se & Hør-sag: - Jeg har skyldt mig selv og mine børn at gå hele vejen

TV 2

Sygeplejerske om omstridt formulering: Jeg føler mig stødt som sygeplejerske, muslim, og kollega

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere