Allerslevs afløser vil gerne være spidskandidat

Den radikale gruppeformand i København, Tommy Petersen, afløser Anna Mee Allerslev som politisk leder.

Den radikale gruppeformand i Københavns Borgerrepræsentation, Tommy Petersen, bliver ny politisk leder for partiet i København i stedet for integrations- og beskæftigelsesborgmester Anna Mee Allerslev.

Han overtager også posten som integrations- og beskæftigelsesborgmester. Det oplyste Anna Mee Allerslev på et pressemøde onsdag, hvor hun på grund af en række møgsager annoncerede sit farvel til politik i København.

Tommy Petersen fortæller, at han endnu ikke ved, om De Radikale i København får en ny spidskandidat i stedet for Anna Mee Allerslev, eller om han selv bliver spidskandidat ved valget 21. november.

Men han vil gerne være spidskandidat.

- Der vil foregå en intern medlemsdemokratisk proces nu, hvor vi finder en ny spidskandidat.

- Vi er udfordret af den korte tid frem mod valget, og det kan også være, at vi kommer i en situation, at der ikke er en decideret spidskandidat.

- Jeg stiller mig i hvert fald til rådighed som en af kandidaterne, og jeg glæder mig til at snakke med medlemmerne af partiet. Jeg håber selvfølgelig, at de kan bakke op om mit kandidatur, siger Tommy Petersen.

Bordet fanger 

Uanset hvad partiet beslutter, vil Anna Mee Allerslev fortsat være øverst på stemmesedlen hos De Radikale, fordi kandidatlister ifølge loven er bindende, når de først er blevet indleveret. 

Onsdag eftermiddag valgte Anna Mee Allerslev at trække sig fra posten som borgmester og politisk leder for De Radikale i København.

Allerslevs exit kommer blandt andet, efter at det er kommet frem, at hun havde lånt lokaler på rådhuset kvit og frit til sin bryllupsreception i august.

Den normale lejeudgift er på 65.000 kroner. Beløbet har Allerslev efterfølgende betalt, efter at først BT skrev om bryllupsreceptionen.

Ingen stemmesluger 

Tommy Petersen var ikke en af de radikale stemmeslugere ved seneste kommunalvalg i 2013. Han fik 776 personlige stemmer. 

Flest stemmer i den radikale gruppe fik Anna Mee Allerslev som partiets spidskandidat med 8512 personlige stemmer. 

Tommy Petersen håber ikke, at Allerslev-sagen svækker partiet for meget, men indrømmer, at sagen "sikkert vil få en betydning til kommunalvalget". 

Den radikale top i København mødes onsdag aften for at finde ud, hvad der skal ske i partiet forud for kommunalvalget.

/ritzau/

Se pressemødet, hvor Anna Mee Allerslev offentliggjorde sit farvel her.

 


Spørg Os - Afstemning

Spørg Os - Formular

Valg til Folketinget