Alis livsdrøm blev knust: Nu starter politiker indsamling

Et bageri i Tingbjerg blev lørdag udsat for brutalt hærværk, der ifølge ejeren skyldes, at han nægter at betale beskyttelsespenge. Nu starter politiker indsamling.

Med jernstænger og baseballbat raserede fem unge, maskerede mænd lørdag aften en bager og restaurant i Tingbjerg i det nordvestlige København.

Det grove hærværk fandt sted, mens der stadig var spisende gæster.

Det er ikke første gang, der er begået hærværk mod butikken. Ifølge ejeren Ali Parnian skyldes hændelserne, at han nægter at betale de beskyttelsespenge, han er blevet opkrævet. 

- Jeg kan ikke arbejde her. Hvem vil komme og købe brød eller mad her, når de ved, det ikke er sikkert, siger Ali Parnian til TV 2 Lorry.

Nu møder han massiv sympati fra både TV 2 Lorrys brugere og fra flere politikere.

Justistminister støtter Ali 

På Twitter tilkendegiver justitsminister Søren Pape Poulsen, Kons., sin støtte til Ali med ordene: "Al tænkelig støtte til Ali, der på få sekunder fik smadret sin livsdrøm af maskerede kujoner".

Kommentaren på det sociale medie kommer i kølvandet på et opslag fra gruppeformand hos de Konservative, Mette Abildgaard, der har valgt at lave en indsamling til den hårdt prøvede bager.

I opslaget udtrykker Mette Abildgaard sin sympati med Ali, der nægtede at betale beskyttelsespenge for i stedet at gå til medierne.

"Respekt for at han stod fast, trods den høje pris han har betalt!", skriver hun blandt andet søndag aften.

Gruppeformands indsamling: "400 har bidraget"

I sit Twitter-opslag startede politikeren samtidig en indsamling, der skulle munde ud i en "støtte-buket + chokolade for at vise opbakning."

- I starten der var jeg lidt spændt på, om der både kom penge nok til både blomster og chokolade, siger Mette Abildgaard til TV 2 Lorry. 

Klokken 12.00 mandag har indsamlingen nået 45.000 kroner.

- Så jeg tænker ikke, at alle pengene kommer i form af blomster, så skal han hvert fald starte en blomsterbutik, siger hun.

Politikeren fortæller, at hun blev ramt af en følelse af, at 'det kunne ikke være rigtigt', da hun hørte om sagen.

opdatering på indsamling klokken 12.00

- Det er urimeligt, at alle, der starter en virksomhed i Danmark, risikerer at blive udsat for det, som Ali er blevet udsat for, siger hun. 

At dømme ud fra støtten som Ali Parnian får i de flere hundrede Facebook-kommentarer på TV 2 Lorrys Facebookside, har Mette Abildgaard fat i noget. 

Her opfordrer flere brugere til at starte en indsamling, som altså nu er en realitet med Abildgaards støtteindsamling.

Politiker: "Det var privatpersonen Mette, som reagerede på det her"

- Alle, der har set det, har nok bare lyst til at reagere. Vi er snart på 400 mennesker, som har givet et bidrag, siger Mette Abildgaard, som pointerer, at en indsamling ikke yder retfærdighed for det, Ali har været udsat for:

quote Alle, der har set det, har nok bare lyst til at reagere

Mette Abildgaard, Gruppefmd., Kons.

- Naturligvis er det vigtigste i den her sag, at de ansvarlige bliver retsforfulgt. Det er det, der giver Ali retfærdighed. Det ved jeg godt, at de her penge ikke kan give.

Til gengæld håber hun, at pengene kan være med til at give Ali lyst til at fortsætte som iværksætter.

Var det politikeren Mette Abildgaard eller privatpersonen Mette Abildgaard, der startede den her indsamling?

- Det var privatpersonen Mette, som lavede det her. Jeg havde måske håbet, at der kom en 4-500 kroner. Så jeg havde ikke regnet med det beløb, som vi er på nu, siger hun og fortsætter:

- Men det er klart, at politikeren Mette ser på, om vi kan gøre mere for at komme den her type forbrydelse mere til livs. Men nu må vi også lige give politiet en chance, siger Mette Abildgaard til TV 2 Lorry.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere